Läsarfråga: Hur specifik ska man vara i sina mål?

Jag bad om inspiration till blogginlägg om att sätta upp mål. Detta är ett av flera blogginlägg i en serie på ämnet målformulering. Det kommer ett blogginlägg med era frågor varje dag framöver.

Fantastiska ni! Ni ger inspiration!

Satt precis igår och försökte skriva ner mitt mål kommande år så detta var perfekt för mig!
Jag vet vad mitt slutmål är: Springa Midnattsloppet njutningsfullt med en kropp som är med mig. Har även tänk ut delmål med kortare lopp till våren.

För att nå målet måste jag bygga upp kroppen oxå ( haft strul med knän, höfter och bröstryggen)
Hur specifik ska man vara i sina mål? Jag tänker på styrka för att orka springa och även vilka löppass. Hur långt ska man skala ner tycker du? Veckomål? Månadsmål? Eller passmål?

Du och Ida har fått mig att älska att springa med era RRS skolor!!
Tusen tack för allt du delar med dig av!! ❤️
Pernilla

Jag rekommenderar dig att vara väldigt specifik i dina mål. Du kan kombinera dina mål genom att sätta genomförandebaserade mål, till exempel att kunna springa 2 pass i veckan under 6 veckor utan att få ont i kroppen. Detsamma gäller fördelningen mellan träningskvaliteter: sätt ett genomförandebaserat mål där du löptränar 3 pass i veckan varannan vecka och 2 pass varannan vecka samt styrketränar 1 pass i veckan. 

När du väl är smärtfri och känner dig 100% förberedd inför en utamning kan du börja fundera på prestationsinriktade mål, men de tycker jag alltid ska vara sekundära/underordnat att vara smärtfri och skadefri.

LYCKA TILL PERNILLA!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer