Legoland

Det är många saker som jag har längtat efter att få göra och uppleva tillsammans med mina barn. Att resa är en sån sak. Jag är uppvuxen med Gotland och Skåne som sommarvistelse men vi har aldrig haft ett eget landställe. Jag var 13 år när jag var på chartersemester första gången och det var för oss något alldeles makalöst speciellt.
Tillsammans med mina barn vill jag dels återuppleva de platser jag själv tillbringat mycket tid på men jag vill också få möjlighet att göra sånt som kanske inte fanns eller var möjligt att göra för mina föräldrar. Legoland är en sådan plats.
Vi gjorde resan ner till Legoland första gången förra sommaren och bestämde direkt att vi skulle göra en repris den här sommaren. Alla barnen älskar lego, tivoli och att bo på hotell så i helgen körde vi en roadtrip med en halvdag på Legoland på lördagen, hotellnatt på Hotell Legoland (som är otippat bra) och sen ytterligare en halvdag inne på Legoland. Precis som förra året bokade vi ett legohotellrum, förra året körde vi pirattema och i år blev det riddartema.
Att dela upp dagen på Legoland tycker jag gör vistelsen trevligare eftersom det inte blir någon stress, det blir också mer känsla kring hela grejen med hotellet, legopommesen och allt runt om kring när vi bor över.
Tom som är 12 år märker vi börjar växa ur Legoland nu, i alla fall åkattraktionerna. Han var på Six flags i USA på sommarlovet så han är väl lite immun. Sixten snart 6 år är mittemellan i längd den här sommaren så han får inte åka dom karusellerna han vill än men å andra sidan så är han nöjd även med karuseller för yngre barn. Baxter snart 5 år är i perfekt ålder för Legoland, han har fortfarande den stora fascinationen för allt, tycker att även de små karusellerna är fantastiska och vill köpa allt i affärerna.
Vi bestämde att det här besöket blir sista gången på några år som vi åker till Legoland. Nästa sommar hoppas vi kunna åka till Disneyland i Paris istället. Vi kommer med all säkerhet att komma tillbaka till Legoland och då gärna tillsammans med yngre kusiner kanske?!

    
    
    
    
   

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer