Lellin!

Herregud vilka fullspäckade dagar vi har haft! Det känns som att det första gången jag sitter ner på två dygn nu ikväll. Jag har packat ner precis ALLT som ska med imorgon, bara vällingflaskan till Sixten att dricka i taxin och min necessär som står kvar inför imorgon bitti. Jag har förberett allas kläder, blöjor och ytterkläder så att det bara är att klä på innan vi går ut till taxin. Förra gången Sixten och jag flög till New York blev det strul eftersom vi inte har samma efternamn och USA är så hårda med reglerna så vi fick först inte checka in, efter massa vändor fram och tillbaka till informationsdisken slutade det med att vi fick gå rakt igenom säkerhetskontrollen när vi äntligen lämnat bagaget och jogga till gaten för att hinna med flyget. Sixten var för stor för att åka på magen så jag sprang med honom i famnen, gravid och uschlig, genom alla korridorer och kom ombord på planet som sista man. Detta vill vi inte ska behöva hända imorgon så taxin hämtar 06 och så har vi förhoppningsvis tillräcklig marginal för eventuella strulpellar.
Igår var Sixten, Baxter och jag och hälsade på förskolan och det känns så jädra bra! Jag fick veta allt jag ville veta om verksamheten och så bokade vi in inskolningen. Jag kommer att ta hand om två dagar medan Mormor och Moster hjälper till genom att ta hand om Baxter och så får Hans vara med den sista dagen. Sedan är det All in!
Vi hann handla och sedan hem för att möta Alex och Malte och bjuda på pannkaksinferno. Alex fotade massa fina bilder och har bloggat, klicka HÄR om ni vill.
När våra kära vänner lämnat oss däckade vi alla tre i sängen och tog oss en timme välbehövlig sömn. Jag går och lägger mig allt senare på kvällarna, numera framåt 02, ammar två tre gånger och så vaknar Sixten 07-08. Ingen bra kombo… Lite jetlag kommer nog att göra susen för oss.
Nyvaken Sixten


Vi vaknade i alla fall lagom till att ta emot nya gäster i form av älskade systrar och Simon. Hans lagade smaskig köttfärssås (med anklevermousse i), vi åt gratinerad fårost på grovt bröd med honung till förrätt och Agnes bjöd på en helfestlig efterrätt med frysta bär, glass och marängsmet som gräddades i ugnen. Mycket märkligt men jättegott! Jag älskar både bär, glass och maräng!
Efterrättskungen!


Sixten var till en början lite blyg för både Simon och Elin men efter bara några minuter släppte det, och det med råge! Herregud vad han dansade med Elin! Vi filmade och garvade, jag fick ont i magen för att jag skrattade så mycket. Sixten tar dans på största allvar och är sjukt fokuserad och koncentrerad. Han bjöd upp Elin till en pardans och oj vad det gick!
Eftersom Elin bor i Simrishamn det här året har hon inte träffat Baxter förrän igår men å andra sidan, vem har det? Han sov ju i fem-sex veckor och inte ens Hans fick se hans ögon. Annat är det nu. Baxter och Elin bondade järnet, bundisar!


Elin hade med sig finfina julklappar till gräbsen och vi kunde inte bestämma vem som skulle få vad så jag beslutade enhälligt att de får dela på dem. I Elins utbildning på Österlenskolan för Konst och Design ingår flera spännande moment och ett av dem är tygtryck och torrnålsgravyr. Elin tog kunskaperna; ritade, tryckte, sydde och stoppade och Voilá! Låt mig presentera Kronk!


Dessutom hade hon med sig dessa tre underverk.
De ska sitta på en vägg i barnens rum och förgylla livet. Måste köpa stans finaste ramar bara…
Nu ska vi äta en sen middag och lyssna på vår N.Y.-spellista, om mindre än 10 timmar sitter vi på flyget mot bättre tider!

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Baxters 2-årskalas

Om jag tidigare känt mig lite ledsen över att vi inte haft något ordentligt kalas för Baxter sedan han föddes så har alla de känslorna försvunnit efter det brakfirande han fick idag. Vi hade två intensiva timmar där våra och Baxters familjer och vänner var på besök med paket, tårtor och bullar i all oändlighet. […]

Läs mer

För 2 år sedan – Baxters förlossningsberättelse

I natt var det exakt 2 år sedan jag låg hemma på Kammakargatan med värkar och Baxter på väg ut från magen. Det var ett omtumlande dygn där jag både hade hand om Sixten som nybliven 1-åring, födde mitt andra barn tillsammans med min syster Agnes som coach och mognade något oerhört, jag växte upp […]

Läs mer