Liseberg gånger 2

Vi planerade såklart in ett besök på Liseberg när vi var i Göteborg i helgen. Men när jag var klar med mitt heldagsmöte i torsdags så kunde vi inte hålla oss så vi tog spårvagnen till Liseberg redan den dagen, och igen på fredagen. Vi hade så kallade Göteborgskort så vi åkte gratis på alla spårvagnar och hade gratis entré på både Liseberg, Universeum och Alfons Åberg under hela helgen, lyxigt! Vi kunde parkera bilen gratis i stan med det kortet också så för vår del blev det väldigt prisvärt.
 
 Något som inte blev lika prisvärt var barnens åk inne på Liseberg. Första dagen köpte vi kuponger och andra dagen fick barnen Lilla åkbandet och så köpte vi kuponghäfte också. Så här i efterhand inser jag att vi borde köpt Stora åkbandet till båda barnen eftersom de ville åka de stora attraktionerna en hel del och då räcker inte de små åkbanden.
 
 Jag blev så förvånad över att Sixten både körde Lisebergsbanan, Jukebox och slänggungorna, okej att han har noll förmåga att göra riskbedömningar annars men på Liseberg ville han åka allt och blev sur när det var 130 cm längdgräns. Det var riktig tur att han klarade 110-gränsen för de små barnkarusellerna var han inte intresserad av. Farfarsbilarna åkte han i baksätet medan Baxter körde, bara för att vara snäll liksom. Jaja, nästa gång blir det åkband för hela familjen i alla fall och säkert sådana som räcker i två dagar för det var superlyxigt att hänga på låset vid öppningen när det inte fanns några köer alls. Jag tycker att det är superroligt att framförallt Sixten visar så stor glädje över karuseller och sånt, han är annars en riktig IT-kille som helst spelar Minecraft eller Sims nämligen. Han är otippat sportig ibland men får han bestämma själv trivs han nog bäst i soffan med en iPad eller Nintendo.
 
 Jag är glad över att jag fick med hela familjen på Flum rider och tyckte att det var superroligt med Lisebergsbanan. Annars så har jag blivit rätt harig efter att jag blev mamma. När jag var yngre kommer jag ihåg att vi kunde åka Fritt fall på Grönan typ 5 gånger på raken men nu blir jag typ illamående av att gunga på en vanlig gunga. Jag tror att det är graviditetsillamåendet från när jag var gravid med Sixten som hjärnan kopplar an till när jag blir så där lite snurrig. Fy vad det var jobbigt!
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer