Lofsan svarar

Jag hade ju en frågestund för en vecka sedan och nu har jag sammanställt era frågor och skrivit svaren. Jättekul att jag fick flera frågor!
Jag har förstått att du jobbar som personlig tränare, det skulle jag också vilja göra. Vilken utbildning har du gått?
Jag har läst 3,5 år på Gymnastik och Idrottshögskolan, GIH, idrottslärarprogrammet, dessutom har jag läst en termin idrottspsykologi på Stockholms Universitet. Jag har läst tre kurser på SAFE; Styrketräningsinstruktör, Personlig Tränare och Kostrådgivare. Jag har även gått kortare kurser inom gruppträning; Boot Camp, Boxning, Cykel, Styrka, Vattenträning och diverse aerobicsutbildningar.
Hur många syskon har du? Hur gamla är de? Ni verkar ha väldigt mysigt tillsammans!
Vi är fyra syskon; Markus är 29, jag är 25, Agnes 23 och Elin 21. Vi systrar är BFF!
Sen jag började läsa din blogg har du/ni flyttat 2 gånger på väldigt kort tid. Hur många gånger har du flyttat i ditt liv?

1. 0 år gammal Stockholm-Örebro
2. 1 år gammal Örebro-Örebro
3. 2 år gammal Örebro-Örebro
4. 12 år gammal Örebro-Saltsjöbaden
5. 13 år gammal Saltsjöbaden-Fisksätra
6. 15 år gammal Fisksätra-Nyköping (Kanotgymnasiet)
7. 18 år gammal Nyköping-Fisksätra
8. 19 år gammal Fisksätra-Fisksätra
9. 22 år gammal Fisksätra-Hammarby Sjöstad
10. 24 år gammal Hammarby Sjöstad-Kungsholmen
11. 24 år gammal Kungsholmen-Hammarby Sjöstad
12. 25 år gammal Hammarby Sjöstad-Drottninggatan
Nu kommer vi nog bo i denna lägenhet i alla fall ett par år!

Du har kommit i form så snabbt efter graviditeten, hur rekommenderar du att man ska göra om magen, låren eller rumpan inte vill försvinna även efter ett år?

Att förändra kroppen efter en graviditet består av tre delar; styrketräning, konditionsträning och bra kost.
Styrketräning kan man göra på gym eller hemma. Kör igenom hela kroppen tre gånger i veckan med styrkeövningar som är så pass jobbiga att du inte orkar fler än 15 repetitioner och så gör du varje övning tre gånger. Satsa på 2-3 benövningar, 1-2 ryggövningar, 1 bröst-, 1 triceps (armens baksida), 1 biceps (armens framsida) och 1 axelövning. Magen behöver både stabilitetsträning och stärkande rörlighetsträning.
Som konditionsträning de första månaderna efter en förlossning räcker promenader med vagnen men ganska snabbt behöver man höja intensiteten (göra passet jobbigare) genom att till exempel jogga med vagnen istället. När kroppen börjar kännas bra och orkar mer kan du börja springa och kanske cykla hårt på gymmet eller på ett spinningpass. Variera träningen med till exempel 4-5 raska promenader och 2 joggingpass/löppass.
Totalt blir det då 2-3 styrkepass, 2 konditionspass och 4-5 promenader.
Om man står stilla i vikt/mängd kroppsfett är det ett tecken på att man gör av med lika mycket energi som man stoppar i sig. Vill man minska fettmängden kan man alltså antingen öka mängden träning eller minska mängden mat man äter eller framförallt; mängden godis, läsk, kakor, glass o.s.v. som man stoppar i sig under en månad.
Skriv upp allt du äter under en vecka och se vilka förändringar du kan göra utan att behöva gå hungrig under dagarna.
Kombinerar du ett bra träningsprogram med bra kost kommer du få resultat. Om du känner dig osäker rekommenderar jag att du tar kontakt med en styrketräningsinstruktör eller ännu bättre; en Personlig Tränare som kan hjälpa dig att lägga upp en bra plan för dig!

Hur hinner du träna så mycket med en liten bebis?
Jag skulle gärna ligga kvar i sängen och dra mig på morgnarna men jag har bestämt mig för att komma i bra form efter graviditeten och då är jag beredd att offra en hel del. Till exempel ligger jag inte och vilar när Sixten sover utan då passar jag på att gå ut och gå. Den viktigaste förutsättningen för mig att kunna träna mycket är att gymmet har barnpassning. Sixten är på MiniSats en timme per dygn så att jag kan vara en grym mamma de resterande 23.

Vad är det bästa med att bli Mamma?

Det bästa just nu är känslan av att vara Sixtens ALLT. Hans leende i samma sekund som våra blickar möts är det bästa leendet!

Vilken är din favoritbutik för barnkläder?

Jag gillar Polarn o. Pyret:s tidlösa kläder och Hans köpte mycket Sixtenkläder på GAP i New York som jag älskar; GAP i London ska få sig ett besök av oss! Annars köper vi mycket av Sixtens kläder på Zara, de har den “dressade” och “gubbiga” klädstil som jag tycker att Sixten är snygg i. NK har ju flera små butiker, en butik för varje märke, Ralph Lauren, GANT och Diesel. Där köper vi en del också.

Berätta något vi läsare inte vet om dig!
Jag älskar att skriva listor, både i huvudet och på papper. Jag vill ha koll på allt och organiserar upp livet i listform!

Relaterade inlägg:

Frågestund del 3

Läs mer

Svar på frågestund del 2

Läs mer

Svar på frågestund del 1

Läs mer