Lofsans bästa Komiformtips

Som ni minns från första inlägget i Komiformserien så är det framförallt kaloriförbrukning i relation till kaloriintag som ger resultat. Ni fick länkar till sidor där ni kan beräkna både er förbränning och vad maten ni äter innehåller så nu kommer de små men ack så viktiga knepen till att hålla kontroll över ert kaloriintag och på sätt hamna på minus på kalorikontot. Kom ihåg; för att minska kroppens fettreserv med ett kilo krävs ett kaloriunderskott på ca 7700 kalorier.
Senare kommer ett inlägg med tips på hur du kan optimera din förbränning.
Enkla tips på hur du kan minska ditt kaloriintag utan att behöva “lida” mer än nödvändigt
-drick aldrig kalorier (undvik alltså mjölk, kaffe latte, vanlig läsk, juice, proteindrycker, öl, vin)
-våga berätta för dina nära och kära om ditt mål. Du kan kräva att de ska stötta dig och med andra ord inte köpa hem snask, fikabröd eller föreslå/äta skräpmat framför dig.
-om du absolut vill äta en pizza, nöj dig med halva. Det är tillräckligt med kalorier.
-om du vill/måste äta snask på helgen, välj micropopcorn istället för chips eller godis.
-om du måste köpa lördagsgodis, bestäm redan i butiken att du bara får plocka två av varje sort.
-släng allt onyttigt som blivit kvar efter lördagskvällen innan du går och lägger dig.
-tänk på att helgen (fredag, lördag, söndag) är 3/7 av veckan, nästan halva veckan med andra ord så om du “unnar” dig på helgen, välj EN dag av dessa.
-låt kastrullerna stå kvar på spisen när ni äter middag så att du inte tar mer mat av reflex för att den står framför dig.
-planera hela dagen redan på morgonen så att du redan då vet vad och när du ska äta så att du inte fattar “dåliga” beslut på grund av stress eller hunger.
-stå emot köpimpulser i butiken genom att handla efter lista så att du inte får med dig ogenomtänkta varor hem som sedan frestas i skåpet.
-unna dig något gott men sätt det i relation (räkna) till hur mycket du måste röra på dig för att det inte ska bli plus på kalorikontot, det är oftast inte värt det.
-drick lightläsk om du är sugen på något.
-läs på förpackningen hur många kalorier produkten innehåller och värdera utfallet på ditt kalorikonto.
-köp ett sockerfritt tuggummi med stark smak att tugga på om du blir sugen.
-undvik restaurangmat eftersom du inte vet hur mycket fett som använts i tillagningen, portionerna är ofta för stora och saknar sallad.
-lägg alltid upp maten efter tallriksmodellen, 1/3 av varje: kolhydrater, proteinkälla (allt med ögon), grönsaker.
-begränsa ditt skräpmatsintag till en måltid per vecka. Planera den i förväg så att du har något att se fram emot.
-undvik bufféer.
-ät aldrig något “eftersom jag har tränat/ska träna”. Då blir det +-0 eller i vissa fall + på kalorikontot.
-välj kalorifattiga snaskalternativ som t.ex. micropopcorn, cocosboll, en bit ostkaka eller lättkesella med funlight och några bär.
-ät frukost, lunch, middag och ett mellanmål inklusive totalt 5 grönsaker/frukter under dagen och känn sedan efter om du fortfarande är hungrig/sugen när kvällen kommer.
-undvik såser gjorda på grädde och smör. Använd lite olivolja eller yoghurt, lättkesella eller soja istället.
-ha alltid en flaska vatten med dig så att du dricker ca 2l per dygn.
-borsta tänderna efter varje måltid.
Sträva efter att komma till insikt vilken makt du har genom att alltid vara medveten om vilka val du gör. Det är bara du som kan bestämma vad som ska in i din mun, ingen annan. Det är DU som väljer! Bli mer medveten om hur dina val påverkar resultatet!
Använd det sunda förnuftet, innerst inne vet du vad som hjälper eller stjälper!
Kanske har du några fler bra tips att dela med dig av till oss andra?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer