Mathem.se

Vi gjorde vår första beställning från Mathem.se för två veckor sedan och nu börjar det tryta i kylen så ikväll ska jag lägga en ny beställning.
Det är flera som undrar hur det fungerar att handla mat via nätet och vill ha en recension så varsågoda:
Vår förra order hade två utbytesprodukter: prosciutton var bytt till annat märke och en karta ägg var bytt till 18-pack. Det var två grapefruktar som inte var helt fräscha; med andra ord: jag skulle inte ha valt dem själv. Reklamerade frukten via mail direkt så beloppet hamnade oss tillgodo utan knussel. Fick svar från deras kundtjänst bara någon timme senare.
Matkassarna var perfekt packade med torrvaror, städprodukter, kylvaror och grejer till frysen var för sig, staplade i raka led. Alla datum var bra och långt fram i tiden.
Jag beställde 23.45 och hade valt leverans dagen efter mellan 09 och 12. 10.15 ringde det på dörren så det var perfekt! Om man inte är hemma ställer de kassarna utanför dörren men då är inte de kalla varorna kylda längre. Varorna levererades i kylkartonger ända fram till dörren och det frysta var fortfarande fryst.
Minus med tjänsten är att det inte går att använda Ica-kortet, varorna är, utöver leveransavgift på 85:-, några kronor dyrare än Ica Kvantum och att det tar ett tag innan man hittar på hemsidan och funktionen med köplistor och beställningshistorik.
Plussen, som vida övergår minusen, är att varorna levereras på utsatt tid, i bättre skick än om jag själv packat och transporterat hem dem, jag kan använda iPhoneapplikationen för att fylla på köplistan genom att scanna tomma kartongen hemma innan jag slänger den. Dessutom slipper jag bära kassar till och från bilen, köra kundvagn och impulshandla massa skit. Vi planerade veckans middagar samtidigt som vi beställde, smidigt och enkelt.
Och för er som undrar: nej, jag får varken betalt eller rabatt för att jag skriver detta inlägg, jag tycker bara att det är ett himla bra sätt att bibehålla vardagslugnet och slippa storhandla i butiken. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer