Mera variationer på chins

När vi ändå är inne på chins så lägger jag in en övning åt er som redan klarar ett par utan att hoppa upp. Jag har ju flera tjejer som läser bloggen som är riktigt vassa på övningar där man jobbar med sin egen kroppsvikt som belastning. Jag tycker att det är ointressant hur mycket någon klarar i benpress, bicepscurl eller latsdrag, det är hur stark man är i förhållande till sin egen kropp som är viktigast.
I klippet nedan växlar jag mellan chins och toestobar, min favoritmagövning. En grymt effektiv men också tung övning. Oavsett vilken övning man har gjort tills man inte orkar längre går det alltid att lägga till en ny övning med andra muskler involverade. Burpees är perfekta för att krama ur det sista ur kroppen. Kolla på andra halvan av klippet så förstår ni vad jag menar.

Vi har varit på gymmet nu på morgonen tillsammans med en vän. Hans, Veronica och jag körde varsin övning som vi bytte mellan hela tiden. Tre varv blev nio övningar på raken utan vila i fyra block. Tunga armar nu!
Det är tur att vi sparade underkroppen till imorgon för ikväll ska jag leda ett cykelpass på Sats Medborgarplatsen. Mina cykelpass är jobbiga både för hjärta, lungor och muskler.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer