Mountain Buggy Terrain

Nu är vi inne på Sixtens tredje sjukdag och Baxter har börjat snörvla lite han med. Hans känner i halsen och jag går runt och känner mig bakis. Vi sover typ tre timmar per natt. Och det är inte på raken. Jag är sjukt förvirrad just nu och glömmer bort möten och saker jag lovat att fixa, vakuum.
Det är tredje dagen på raken som Sixten tar sin sovning redan klockan 09, han är precis lagom trött då efter att ha varit vaken sedan 06, då somnar han utan tårar och ganska snabbt strax före 19 och sover förbi midnatt utan att vakna. Det känns mycket bättre än att han sover vid 12 (som han gör på förskolan) och sedan vägrar somna förrän efter 20 på kvällen. Men det funkar ju inte att han somnar 09 på förskolan, då har jag ju knappt lämnat honom. Knepigt det där…
Fast det var inte det det här inlägget skulle handla om utan min nya vagn! Hans kom hem med vagnen från New York i måndags och hade vårdat den som en bebis. 🙂

Mountain Buggy Terrain


Som ni ser på bilderna påminner modellen om en gigantisk Urban Jungle. Stora hjul, en större sittdel och mer stötdämpning i chassit är de största skillnaderna. Det svängbara framhjulet går att låsa i omvänt läge så att linjen förlängs och vagnen blir stabilare. Den ska gå att köra i svår terräng, både på sand, skogen och till och med genom vattenbrynet…
Detta är vår andra trehjulade vagn; när Sixten föddes hade vi en Teutonia Spirit men ni som har följt bloggen några år vet vad som hände med den vagnen. Teutonian i sig är ju ingen instabil vagn, framförallt inte med liggdelen på men när sittdelen används så hamnar tyngdpunkten högt upp och den blir mer oberäknelig, det är i alla fall min erfarenhet. Jag tycker att Mountain Buggy Terrain känns relativt stabil för att vara en trehjuling, fast jag har inte provat rulltrappan eller höga trottoarkanter än.
Jag kommer inte att springa med vagnen förrän snön är borta eftersom det är svårt att se var man sätter fötterna när vagnen är framför. Däremot kommer jag prova att ha Baxter på magen och Sixten i vagnen när vi går till förskolan nästa vecka. Sedan får Baxter åka vagnen till gymmet och hem. Om Baxter fortfarande trivs i sin bilstol när snön försvunnit ska jag köpa en bilstolsadapter precis som jag har till vår iCandy Peach och ha honom i den när jag springer. Jag har alltså inte köpt någon liggdel till vagnen.
Jag tänker ha den här vagnen i alla fall fram till att vi åker till Kreta i juli, vi har nämligen beställt ett Bambinopaket till hotellrummet med en extra vagn, barnstol och barnsäng så vi behöver inte ha med vår syskonvagn dit. Mountain Buggy Terrain passar perfekt för oss att ta med till stranden eller att jogga med både där och i Sverige i sommar. I vår kommer ett tillbehör till vagnen som är en kombinerad sparkcykel och ståbräda, perfekt till Sixten och kortare promenader! Se en demovideo HÄR. När vi åker till New York i maj ska jag köpa en sån till Sixten för jag tror inte att de kommer till Sverige samtidigt. En ståbräda är ju perfekt till en 2-åring som i sommar inte vill vara bebis längre.
Detta är vår femte vagn hittills men just nu har jag bara denna och iCandy Peach med syskonkonverteraren. Resten har jag sålt. Vi har inget vagnförråd så vi har ett maxtak på två vagnar åt gången… 🙂
Vill du läsa inlägg om och se bilder på de andra vagnar vi har haft kan du klicka nedan:
iCandy Peach
iCandy Peach Converter Syskonkonverteraren till iCandy Peach
iCandy Peach Blossom Syskonvagn med Maxi Cosi som liggdel
Gesslein Swift Paraplyvagn att resa med
Teutonia Spirit Den första vagnen
Mamas&Papas Twin Voyage Paraplyvagn i syskonvariant
Om ni har några frågor om ovan nämnda vagnar eller om att köpa/beställda vagn utomlands så lämna den i det här inlägget och så sammanställer jag dem i ett nytt inlägg med massa svar. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer