Några tankar om balans
I fredags åt jag middag på Vapiano på Stureplan samtidigt som jag och mina nya “kollegor” (jepp, ett extrajobb på G) planerade framtida uppdrag. Jag är väldigt kräsen gällande pizzor, generellt gillar jag inte pizza men med vissa undantag. En bra pizza är himlen. Restaurang Friden på Österlen i närheten av Kivik är ett exempel och Vapiano ett annat. Men det räcker med några bitar för att jag ska bli nöjd, en hel pizza blir bara en klump i magen. Då delar jag hellre mat med någon som beställer sallad.
Toscana med stark korv och tomat på.
Den i särklass vanligaste middagen hemma hos oss är en kycklingsallad. Den senaste favoriten är med Hans Caesardressing, och i går med halloumi, päron och granatäpple utöver den obligatoriska avocadon. Generellt sett äter jag ingen ren kolhydratkälla till middag men desto mer protein, fett och grönt.
Vår vanligaste middag på det fat som används oftast: en bröllopsgåva från våra vänner Anna och Chrille.
Det jag vill komma fram till är att man kan äta pizza, man kan äta sallad, med eller utan kolhydrater. Det viktigaste är att man har en bra balans, att man skippar förbud som blir hangups och äter det man mår bra av. Älta inte lördagsgodiset eller att ni åt för mycket till middagen, njut av det som var och gå vidare.