Några träningspass & Galonisar

Jag har känt mig lite krasslig efter att ha blivit attackerad av Sixtens dagisbasilusker men igår kände jag mig redo att ta mig an vikterna igen. Hoppar över intervallerna och satsar på kontakt och teknik i styrkeövningarna.
Gårdagens pass var ett benpass. Jag håller på att göra kroppen redo för en skidvecka i Tandådalen och då satsar jag på lite mer balansmoment i övningarna och mycket utfall.
3-4 set på varje övning
Knäböj med stång 20-40-50-50 kg superset med 20 snabba knäböj utan vikt
Utfall med stång 20kg superset med utfall utan stång
Knäböjshopp superset med frontböj
Upphopp på hög låda superset med benspark i maskin
Marklyft 50kg superset med Borzowhopp på stället
Enbensutfall i smithmaskin
Sittande lårcurl
Efter benpasset körde jag ju SatsBaby och där är det först ca 20 min konditionsträning och sedan en styrkedel men den är inte alls utmanande för mig eftersom jag som instruktör använder den vikten som de nya deltagarna rekommenderas.
Idag tisdag har jag och Baxter varit på Sats Odenplan som vanligt. Rygg och biceps stod på schemat.
3 set på varje övning
Smala latsdrag
Sittande rodd
Latsdrag i cablecross med handtag från de övre trissorna superset med Bamsen (för biceps) i samma position
Cirkel utan vila: Bamsen i cablecross (samma som ovan), Stående rodd med rep nerifrån i cc (cablecross), Hög rodd med samma rep, Bicepscurl med stång nerifrån på motsatt sida i cc.
Bicepscurl med hantlar 12 kg
Det blev ett kortare pass än planerat eftersom Baxter var hungrig. Jag försöker hitta hans nya rutiner nu när han får ersättning istället för bröstmjölk på dagtid. Hemma svepte han 50 ml i ett nafs och somnade om.
Nu ska vi ner på stan och äta lunch med Hans och Agnes och sedan ska jag kolla efter galonkläder, gärna med fleece i till Sixten. Har ni något tips på butik eller märke?

Relaterade inlägg:

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer

Videoblogg från dagens backlöpning

Läs mer

Videoblogg: hemmaträning för rygg och axlar med pulshöjare

I dag bjuder jag på en av tre delar av mitt hemmaträningspass igår kväll. Jag är så tacksam att jag har grejer hemma att kunna plocka fram när träningsinspirationen kommer men möjligheten att gå till gymmet inte finns. Hemmaträning FTW! Föresten har jag en ny utmaning. Hopprep!

Läs mer