Måndagsdejt

I går kväll strax före Sixtens sovtajm kom barnens mormor hem till oss och Hans och jag gav oss ut på stan. Vi hade bokat bord på en fransk kvarterskrog uppe i Vasastan, Minerva men när vi kom dit fanns det inga lediga bord, sex sällskap satt med menyer och väntade på att få beställa, resten såg ut att vänta på sin mat. Vi väntade vid entrén i 15 min och blev totalignorerade av servitörerna 3 gånger innan vi gav upp. Märklig restaurang.
Istället gick vi upp till den italienska kvarterskrogen Pompei på Odenplan och fick jättebra service. Vi beställde in varsin förrätt att dela på; Mozarella Caprese och vitlöksfrästa scampi på rostat bröd. Som varmrätt delade vi på två pastarätter; en fettucini med avocado, räkor och svart kaviar samt en penne med biff och tomatsås. Enkelt och gott. Efterrätterna pannacotta och en cocosglass blev knappt rörda eftersom vi på vägen till Odenplan såg att 7/11 börjat med sina drömsemlor igen. Mums.
Det var så skönt att kunna föra ett samtal utan att bli avbrutna innan meningen är avslutad. Vi kunde diskutera, planera och bara vara i flera timmar. Vi har haft några riktigt tuffa veckor med dåliga nätter och Hans som reser mycket så den här kvällen var så välbehövlig. Tack bästa mormor för hjälpen! Sixten hade somnat som en stock 20.30 och Baxter hade både sovit och druckit ersättning. Duktiga killar.
Hemma i sängen åt vi drömsemlor och kollade på kommande avsnitt av Solsidan på TV4 Play. Det är kul att man kan se dem i förväg på nätet.
För övrigt så har Sixten sovit två nätter på raken fram till 07 i sin egen säng med bara något pip efter välling mitt i natten. Så himla bra för honom! Han sover mycket bättre i sin egen säng. Vi också.

Dagens Mamma i Gstar allover. Förutom nya stövlarna från Palmroth. Kunde inte hålla mig till våren… 🙂

Ja, jag håller på att sluta amma…


Världens bästa par!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer