När började Sixten på förskola och hur många dagar/timmar gick han till en början?

Sixten var 14,5 månader när Baxter föddes och vi var extremt tajta han och jag eftersom vi tillbringade så mycket tid tillsammans. Hans jobbar och reser mycket, framförallt under perioden när jag var gravid med Baxter och därefter.

Om jag inte hade blivit gravid med Baxter hade Sixten fått börja på förskola i september, 13 månader gammal, men bara några timmar per dag kanske 3 dagar i veckan. När Baxter blev till  och beräknades födas i oktober bestämde jag att jag ville ha båda två hemma till januari minst. De 3-4 månader vi tre var hemma tillsammans var helt underbara och jag är så glad att jag valde ha Sixten hemma med oss. Vi gick långa promenader 1-2 timmar per dag, lekte i parken och träffade våra vänner. Till slut började Sixten på förskolan i februari, exakt 18 månader gammal. Då gick han 4 dagar per vecka ca 9-14 eller ibland 15. Efter sommaren går han nu 9-15 5 dagar per vecka och vill gärna stanna och leka mer när Baxter och jag kommer för att hämta.

När Baxter förhoppningsvis får plats på förskola i november (12,5 månader gammal) kommer han att mjukstarta med 3-4 dagar per vecka och några timmar per dag. Om Baxter inte får plats på Sixtens förskola kommer han nog att vara hemma med mig längre och följa med till gymmet när jag jobbar, som nu.

Relaterade inlägg:

Frågestund del 3

Läs mer

Svar på frågestund del 2

Läs mer

Svar på frågestund del 1

Läs mer