När vardag blir till fest

Oj vilket hejdundrande kalas vi har haft ikväll! Med en lite kass start då de 1 meter höga heliumballongerna i siffror jag köpt till min pappa inte stod tillräckligt stadigt på terrassen och åkte i väg upp i himlen och en tappad Iphone i golvet så att hela baksidan sprack så var jag lite deppig men det gick fort över med så fina gäster och en så glad pappa. Jag hade förberett all mat och pimpat lägenheten innan alla gäster kom och allra sist kom födelsedagsbarnet inlotsad av min syster Agnes. Vi åt god mat, skrattade, njöt av en pavlova med choklad och citron och öppnade paket tillsammans.
Att fira en födelsedag på detta sätt där alla åldrar är välkomna känns helt rätt för oss. Fina restauranger är inget för oss när sällskapet i sig är det allra viktigaste. På detta sätt kan alla prata med alla och fokus är på umgänget och inte på restaurangrutinen. Pappa blev så nöjd med sitt firande och jag är en nöjd värdinna. Hans har varit i Finland ett par dagar men hann hem mitt i kalaset. Han blev överraskad över mina partyeventskills. 🙂


Sixten och Baxter läste “Ja må du leva”…


Lite av maten. Den högra olivoljan fick jag av en jättegullig bloggläsare som var med på en workshop. Hon hade köpt med sig den från Afrika.


Det här är vårt matrum med utgång till terrassen. Vi har sommarmöblerat med fåtöljerna på högra sidan istället för ryggarna mot dörren. Sixten dj:ar.


Det här är min älskade kusin. Vi är lika gamla och när vi var små trodde folk att vi var tvillingar. Sixten är lik Jonatan som liten.


Hans pavlova med choklad från Le Pain Quotodien.


Sixten och morfar blåser ut ljusen på tårtan.


Baxter hjälper morfar att öppna paketen. Av oss barn fick pappa en stor spargris som han länge tittat på. Den är gjord av en konstnär på Österlen.


Här är min faster, min storebror, min svåger, min lillasyster, min kusin och min kusins sambo i väntan på födelsedagståget. Mitt sammanhang.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer