New York Dag 3 Annandagen

Sedan vi kom fram till New York har det tjatats om den kommande snöstormen och idag nådde den Manhattan. Det krävs inte så mycket snö för att det ska bli kaos, bilarna har inga vinterdäck och folk går runt i sommarskor med plastpåsar runt fötterna. När vi gick hemifrån vid 07 kändes det inte som att det var snö i luften men vid 12 vräkte det ner!


Jag är helt jetlaggad, somnade 20 igår kväll och vaknade 01 i natt och har varit vaken sen dess. Mycket märkligt! När de andra äntligen vaknade vid 06 jublade jag, sjukt uttråkad! 🙂
Trots att vi var på varuhuset Macys redan 0830 efter morgonpromenaden var det fullt med folk, de öppnar 07. Medan Hans höll igång vagnen kunde jag plocka kläder till barnen i lugn och ro. Jag är så sjukt nöjd med tröjor, byxor, skjortor, skor och jacka till grabbarna! Jag köpte mest Ralph Lauren men också grymma jeansplagg från Levi’s och årets snyggaste skjorta från Tommy Hilfiger. Som sagt, mycket nöjd! 🙂
Det kändes som att klockan var närmare 15 när vi var klara på barnavdelningen men hon var ju knappt 11. Hela dagen kvar med andra ord. Vi åt en riktigt ordentlig lunch på en diner i kvarteret eftersom vi ätit en tidig grötfrukost bara, in med omelett, blåbärspannkakor (trots att vi beställde choklad), smörgås och cola light! Mums som Montazami skulle ha sagt.

Nöjda och mätta var nästa destination Victoria’s Secret för min del och The Crumbs Shop för de andra. Jag älskar Victoria’s underkläder, kroppsprodukter och kläder! Förutom undies, lyxiga hårprodukter, bikini och några krämer köpte jag en ny mjukisdress att hasa runt i hemma som den hemmafru jag är. Jag köpte svart allover men senare i veckan tror jag att jag ska tillbaka och köpa ett till par byxor i rosa och en till tröja i annan färg. Förutom bikinibyxorna som var lite för små (Grattis Agnes) passade allt trots att jag inte prova något plagg i butiken. Mycket nöjd! Tänk om Victoria’s Secret kunde öppna i Sverige…


Hans och gräbsen besökte en Gap under tiden men den var kass; smutsig och urplockat, vilken besvikelse! Som tur är passerade vi ytterligare en på vägen hem så jag köpte massa förskolekläder till Sixten; lite fleece, mjukisbyxor, fodrad Gap-hoodie, strumpor med klister och en stickad mössa med liten keps. Perfekt!
Efter vår timlånga promenad hem genom snöstormen (jag i mina rosa sneakers) var det skönt att komma “hem” till lägenheten och hoppa i nya mjukisdressen. Jag packade upp alla fina barnkläder och skor och var så där äckligt shopaholichög. 😉


Vi fikade precis de goda bakverken Hans & co köpte, Sixten tryckte ner sin i mattan.

När jag skriver det här (publicerar det en dag senare och laddar då upp alla bilder) ska vi snart ska vi klä på oss och gå till butiken. Middagsmat och lite städgrejer står på listan. Familjen som bor här har tydligen en katt och alla kläder blir äckligt håriga hela tiden och Hans med sin renlighetsnoja får allvarlig ångest. Fram med moppen med andra ord, roller till kläderna fick vi äntligen tag på i dag, igår var ju allt stängt.
Vi får se om jag lyckas hålla mig vaken liiite längre ikväll, vore skönt att slippa vakna klockan 01 i natt med. Både Sixten och Baxter ställde om sig under det första dygnet, precis som när vi var i New York i våras. N.Y.-tiden passar dem mycket bättre än svenneklockan hemma. 🙂

När jag publicerar det här är det redan måndag kväll och ni har säkert sett på TV att det är kaos här i New York på grund av all den snö som kom under natten. Skriver om det i morgon!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer