Om att bli äldre och klokare

Ni var så gulliga och gratulerade massor på min födelsedag i måndags. Jag fick också frågan om jag har någon åldersnoja nu när jag börjar närma mig 30.
Mentalt har jag fastnat som 25-åring. Inte för att det var en extra bra ålder, utan mest för att det ligger bra på tungan. Fråga mig snabbt så svarar jag 25.
Det jag kan ha lite noja kring är att jag glömmer bort att det är mitt eget liv. Att allt det som sker runt och kring mig egentligen är någon annans liv. Om någon hade berättat för mig som 20-åring att innan du fyller 28 så:
Har du två söner
Är du lyckligt gift
Lever du ihop med en äldre man
Bor du i en femma på söder
Reser du till New York tre gånger per år
Skriver du en av Sveriges största träningsbloggar
Gör du artiklar till många svenska tidningar
Har du varit med i Gladiatorerna
Är du en efterfrågad föreläsare
Mailar okända människor dig för att berätta hur mycket de tycker om det du gör
Kan du välja exakt hur, var och med vad du vill jobba
Hör företag av sig till och ber om att du ska använda deras produkter
Jag hade aldrig trott det!
Jag njuter verkligen fullt ut av mitt liv, jag är så oändligt tacksam. Mina barn är mina ögonstenar och min man är min bästa livsstilscoach som puttar ut mig it boet och ger mig tro att ingenting är omöjligt.
Just work for it.
Många kvinnors liv stannar upp när de får barn men mitt liv har bara snurrat igång och ju mer mamma jag blir, desto mer utvecklas både mitt yrkesliv och mitt sociala liv. Livet blir vad jag gör det till och jag är inte den som varken sitter och väntar eller lägger över ansvar på någon annan. Det är bara jag som kan ta ansvar för hur mitt liv ska se ut idag, om 10 år, 20 eller 50.
Skillnaden nu gentemot när jag var 20 ligger framförallt i att jag varje dag tänker att det idag är en dag att göra något bra av. Varenda dag. Innan kunde dagarna gå, väntandes på att någon eller något ska hända. No more. It’s up to me to make it happen. Det gick åt ett par år innan jag fick den insikten men det är ingenting att sörja. Livet sker nu; oavsett 20, 28 eller 38 gammal.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer