Om att få resultat av sin insats

I morse hade jag en PT-kund som jag tränat en gång per vecka sedan i början av februari. Hon är mamma till en liten kille och har ett högt uppsatt jobb inom bankvärlden. Att både kombinera mammalivet med karriär och samtidigt prioritera sig själv är en utmaning. Denna tjej har sedan vi träffades första veckan strävat mot tre pass per vecka, ett med mig och två på egen hand men livet kommer emellan i form av förkylningar och jobb. I slutändan blir träningsfrekvensen snarare två pass per vecka.
I dag körde vi en uppföljning på de fystester vi gjorde i början av februari och gjorde även nya mätningar av kroppen. Jag är inget fan av att lämna ifrån mig färdigskrivna program eller kostscheman utan jag lägger över ansvaret på mina kunder; de som behöver skriva upp övningarna gör det under passets gång med andra fokuserar på själva träningen och minns allt ändå. Träningspassen vi genomfört är fokuserade på så kallad högintensiv konditionsträning och pulsstyrka. Lite kluriga övningar som ställer krav på både hjärna, muskler och lungor.
Gällande kosten så tror jag att nyckeln till resultat ligger i att göra så små förändringar som möjligt men som gör så stor förändring som möjligt. Det är bättre att välja ett sätt att förändra sin kost och satsa på det än att kopiera någon annans meny. I fallet med min PT-kund ovan så har hon jobbat med matdagboken.se och jag har fått hennes inloggning till kontot. På så sätt kan jag gå in och titta hur kosten ser ut och samtidigt så motiveras kunden till att hela tiden anstränga sig eftersom hon har ett stöd i mig. Så med max två träningspass per vecka, i bland bara ett pass och med stort fokus i framförallt andra halvan på kost, portionsstorlek, innehåll och mängd så var det idag dags att se om vi är på rätt väg.
Och håll i er vilka resultat!
Ett par minuter snabbare tid på 2000 meter löpning, stora förbättringar i styrka både i ben, bål och armar och de efterlängtade mindre måtten runt kroppen och flera procent mindre kroppsfett är ett faktum. Vilken kick efter 2,5 månad!
Hemligheten ligger i att hitta träningsformer som du går igång på och vara extremt motiverad till att pressa dig till 100% varje pass. Varje träningspass ska ha ett syfte och inte bara vara ett pass att avverka, ditt hjärta måste vara med hela vägen. Det är inte gymmets gruppträningsschema som ska bestämma vad du ska träna, det ska dina mål göra. Och kosten: välj ut en eller ett par förändringar som du kan genomföra under lång tid, kanske flera år. Gå inte ut för hårt utan ta med dig självförtroendet och lägg hellre till nya grejer än att du behöver ge upp. Härma inte andra men inspireras! Hitta balansen i ditt liv och forma ditt eget recept för att nå dina mål.
Och som min PT-kund som jag berättar om ovan; ta hjälp av någon kunnig som verkligen kan och vill hjälpa dig, är man två stycken så blir det dubbelt så roligt, minst.


En så stolt PT!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer