Om att gå till gymmet utan att komma framåt

Tränar du mycket utan att få de resultat du förväntar dig? Är du träningsflitig utan att känna att du kommer någonstans?
 
 Jag ber alltid mina nya klienter berätta om sin träning och då låter ofta svaren liknande detta:
 
 På måndagar och torsdagar går jag till gymmet, på onsdagar och lördagar springer jag och på söndagar simmar jag.
 
 För mina nya PT-kunder är det inte i första hand träningsmängden eller antalet träningstillfällen som ovan angivet jag justerar för personen utan innehållet. Alltså, att “gå till gymmet” två gånger i veckan säger ingenting om vad man gör på gymmet. Bara för att man tar sig till gymmet innebär inte det att man automatiskt får resultat, det är inte närvaron på gymmet som ger resultat. Tvärtom kan känslan av att man har tränat ordentligt bara för att man har varit i en träningslokal innebära att du äter mer onyttigt än vad du skulle ha gjort för att du tycker att du har skapat ett utrymme för det.
 
 Det är inte ovanligt att jag säger till mina kunder att träna färre gånger men å andra sidan styr vi upp innehållet och intensiteten väldigt noggrant utifrån personens mål. Dessutom är en av de viktigaste faktorerna för att nå framsteg i träningen att variera sin träning.
 
 Ibland kan det bli en chockartad upplevelse för personen när jag jackar upp nivån på träningen och nogrannt planerar passen men samtidigt så visar hon genom genomförandet vilken enorm potential hon har. Och det är genom att plocka fram den fulla potentialen hos sig själv som man når sitt mål.
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer