Österlen i mitt hjärta

Sixten och Hans sover båda två i soffan bredvid mig så jag stjäl lite datortid innan jag somnar jag med. Vi är i paltkoma alla tre efter en fantastisk middag bestående av grillad fläskfilé med hemmagjord potatiskroketter à la Mauro Scocco i Pluras kök som gick på TV i våras. Till efterrätt hade Hans gjort hemmagjord mascarponedessert med färska jordgubbar. Det är bra att vara tillsammans med en man som har matlagning som hobby, jag önskar att jag också tyckte om att laga mat…
Min syster Elin och Sixtens morfar har lekt järnet med Sixten hela kvällen och vi dansade massor i vardagsrummet. Sixtens senaste grej är att lite lagom böja på knäna i takt till musik. Han backar gärna in mot någon med rumpan först, stannar någon decimeter ifrån och sedan böjer och sträcker han på benen om och om igen tills han ser något spännande som en ON-knapp på TV:n eller volymratten på förstärkaren som stjäl hans uppmärksamhet. Knäböj kommer nog att bli vinterns coolaste danssteg på nattklubbarna…
I förmiddags var Sixten och jag utomhus i trädgården i över en timme. Vi åt äpple från äppelträdet, plockade grus, hoppade i vattenpölar och var allmänt naturiga. Hemma så får han ju aldrig gå själv någonstans, det är alltid vagnen som gäller eftersom vi bor som vi gör, mitt i stan så det är lyxigt för både honom och mig att bara kunna öppna ytterdörren och gå ut. Istället för att ta sig in och ut ur hissen, öppna tung port o.s.v. är det mest komplicerade att lista ut hur man går i gummistövlar…

När Hans sprungit klart sina intervaller piskade jag honom på altanen med lite snabb styrketräning samtidigt som Sixten coachade med sitt lite nonchalanta ledarskap. Han tyckte inte pappa gjorde rätt och ville gärna visa den korrekta kettlebellstekniken. Han är ödmjuk den killen…


Lunch åt vi på Olof Viktors inne i konstgalleriet. I somras vara huskatten bara en liten unge men hon har vuxit på sig nu och Sixten som absolut inte är van vid djur fnittrar högt vid åsynen av “kissekatten”. Sixten och Hans spexade järnet vid bordet. Sixten tycker att pappas hår är sååå stickigt men kan ändå inte hålla fingrarna borta, Hans hämnades genom att kittlas med en tumstock. Då kontrade Sixten med att applådera, så eliminerar man en fiende.Vi åkte den längre kustvägen till Simrishamn, landskapet ligger helt öde nu jämfört med i somras och det gick stora gäss på havet, nu är det höst! Sixten blev sådär höstigt rosig om kinderna på eftermiddagen när vi lekte med hans kompis Tyra hos grannen. Tyra är en glad Jack Russel som leker jättefint med Sixten. De delar boll och jagar i kapp, Sixten bara garvar och går runt och säger “vovov” eller skäller precis likadant som Tyra. Båda äter grus också.


Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer