PT-vinnaren i IQs tävlingIQ hade i våras en tävling där tre personer vann en varsin timme personlig träning tillsammans med mig. En av vinnarna, Sofia, läser min blogg, jätteroligt att en av “mina” läsare vann! Sofia har planer på att tävla i fitness och har precis kommit igång med att ordentligt strukturera upp sin träning och bli mer noggrann med vad hon äter, bra grejer och mycket energi så att hon kan bygga muskler.
Efter önskemål från Sofia bjöd jag henne på ett träningspass med fokus på benen och mage. Jag förberedde henne på att vi kommer att jobba med pulsbaserad styrka, något som har blivit lite av mitt signum som PT de senaste åren.
Sofias pass såg ut så här:
BLOCK 1 3 varv
20/15/10 (minska varje varv) frivändningar med kettlebells 6 kg
varv 1: 20 steg utfallsgång framåt /varv 2: 20 utfallssteg framåt med händerna golvet på varje steg / varv 3: 20 borzowhopp framåt
10 rodd per sida i planka med 8 kg kettlebell
BLOCK 2 3 varv
20 sumosquats med 18 kg kettlebell
20 grodhopp framåt
10 stepup per sida på 65 cm box
BLOCK 3 3 varv
10 benspark med 1 hel och 1/2 repetition i toppen varannan gång
10 knäböjshopp
[videofyme id=”555512″ width=”500″ height=”320″]
BLOCK 4 3 varv i TRX Plankposition handstående
10 dubbla benindrag
10 växelvisa benindrag
10 bensplittar
[videofyme id=”555506″ width=”500″ height=”320″]
 
Sofia är inte van vid att jobba med styrka och puls parallellt och tyckte att det var väldigt tufft men hon erkände att hon faktiskt njöt av passet, kanske inte under tiden men direkt efteråt. Det var kul att få introducera hennes i några utmanande övningar i TRX:n som blivit ett av mina favoritredskap de senaste månaderna. Jag hoppas få träffa och träna mer med Sofia vid fler tillfällen. Hon är en stark tjej som verkligen kör på hela vägen i mål och det ska bli spännande att följa hennes väg mot en fitnesscen.
Tack IQ för ert engagemang i människors hälsa och välmående!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer