Recension av Quinny Moodd

Det är många som är nyfikna på vad jag tycker om den nya holländska vagnen Quinny Moodd. Jag hämtade vagnen i morse och har bara kört den några timmar hittills men jag måste berätta om mina första intryck.
Quinny Moodd har en väldigt liten bas ( i princip lika bred som lång) och tar med andra ord liten plats på ytan. Den är extremt lättkörd och påminner på flera sätt om Bugaboo Bee tycker jag. Sittdelen är vändbar och ryggen fälls i nacken precis som på Bugaboo Donkey förutom att sitsen har samma funktion som Bee: att sätet är kvar men ryggstödet lutas. Det är en väldigt liten sufflett jämfört med de flesta andra vagnmodeller i samma genre men lagom för en 2,5-åring i höst och vinter. Jag funderar till och med att köra utan den.
Jag funderar över om tyngdpunkten hamnar lite för långt bak men måste testa mera på trottoarer och i lite terräng innan jag kan uttala mig om hur den är på ojämnt underlag. En trehjuling är alltid en trehjuling. Det finns ett tillbehör som man kan byta ut det främre hjulparet till så att Moodd blir fyrhjulad.
Quinny Moodd har fotbroms på höger sida och “gasen” på vänster sida så man trampar en pedal nedåt oavsett och slipper få smuts på ovansidan av skon.
Vi har kört Moodd i Kista Galleria och en vända till och inne på Ica hittills och jag älskar den! Jag går igång på det vita chassit, de starka klara färgerna, hur lätt den är att manövrera och den lyxiga materialkänslan!
Jag kommer att ha svårt att välja mellan vår röda Orbit och Quinny Moodd i vinter. Orbits fördel är alla extra funktioner med sidoväskor, snurrstolen och framförallt skateboarden till Sixten medan Quinny Moodd har en extremt lyxig framtoning, som en tuff brud i lyxförpackning. Vilket I-landsproblem! 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer