Resa med eller utan barn?

Tidigare i veckan bokade vi våra semesterveckor för sommaren. Jag har ett samarbete tillsammans med företaget Ving. Vårt samarbete innebär att jag kommer att hjälpa till med att svara på frågor om att resa med barn och berätta om de resmål vi besökt samt framför allt att resa till, utvärdera och blogga om Vings resmål och hotell.
Våren 2012 öppnar Ving ett helt nytt Sunwinghotell i Turkiet, närmare bestämt i Side på East Beach. Detta hotell kommer vi att bo på under två veckor i juli. Vi vill semestra hela vägen ut och bor gärna på ett hotell som har full service för barnfamiljer (skillnad mellan Sunwing och andra hotell) med pooler för alla åldrar (barnens storebror är 9 år), restauranger och matbutik inne på hotellområdet. Vi uppskattar närhet till stranden och lägenhet med både möjlighet att laga sin egen mat eller köpa med sig mat upp från restauranger eller butik. Eftersom vi reser med småbarn som somnar tidigt är det viktigt för oss att lägenheten har bra läge på hotellet så att det är mysigt att sitta på balkongen på kvällarna och inte titta in i en betongmur eller störas av nattklubbar. Vi vill kunna välja middag utifrån humör och hur pigga barnen är så vi bokar inte all inclusive eller middagspaket. Passar det med restaurangmat så kan vi gå ner dit, annars är det lika mysigt att äta middag på balkongen tycker jag. Alla Sunwing har en egen matbutik så det blir extra smidigt. När vi var på Kreta i somras fick vi till och med sätta upp allt vi handlade i butiken på rummet så vi behövde aldrig ha pengar med oss. Däremot så satsar vi på att starta dagen på bästa sätt och har beställt frukostbuffé till oss alla. Det känns lyxigt och smidigt med tre barn som är redo att hoppa i poolen så fort som möjligt. Föresten så äter alla barn under 12 år gratis på Sunwing så det är ekonomiskt smart.

Illustration på hur det nya Sunwing Resort Side East Beach kommer att se ut.

Hans och jag har aldrig rest på riktigt utan barnen (förutom en natt i Köpenhamn) och i maj ska vi till New York en weekend bara vi två för första gången. Jag kommer säkert längta ihjäl mig efter barnen men samtidigt ska det bli underbart att få uppleva New York på ett annat sätt, utan barnvagn, utan barn på restauranger och på ett barnovänligare hotell. New York är ju inget resmål som man åker till för att slappna av och chilla, jag tror alla som varit där håller med om att man är helt slut efter en dag på stan. Om man däremot vill resa i väg utan barn och slappa så kan jag verkligen rekommendera Vings så kallade Sunprimehotell. Om Hans och jag ordnat med barnvakter en vecka och tagit ledigt från jobbet för att åka på solsemester utan barn så skulle jag verkligen uppskatta ett barnfritt hotell, som Sunprime med 16årsgräns. Min syster och vår pappa har precis kommit hem från en veckas lugn och ro med sol och bad på Playa del Cura och hotellet Riviera Beach Suites & Spa på Gran Canaria. Precis som alla Sunwing Resort har Sunprime välutrustade gym med SATS gruppträningsklasser så att man kan passa på att träna när man har tid, på semestern. Restaurangerna på hotellet är så vuxenanpassade som det kan bli och det råder vuxenfokus på hela hotellet. Det skulle Hans och jag verkligen uppskatta om vi reser till solen ensamma nästa vinter.

Sunprime Riviera Beach Suites & Spa i Playa del Cura, Gran Canaria.

Kan ni tänka er att åka utomlands en vecka utan barnen? I första hand reser jag gärna tillsammans med barnen men det är klart att ges möjligheten skulle jag inte tacka nej till en vecka på Playa del Cura. Eller hur?!

Vill du läsa om vår resa till Kreta och Sunwings Ocean Beach Club sommaren 2011 och alla blogginlägg jag gjorde därifrån kan du klicka på bildkollaget nedan.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer