RhD-negativ mamma med RhD-positivt foster

Vid vårt besök hos MVC förra veckan fick alla provsvar från inskrivningen. Precis som Sixten så är även detta barn RhD-positivt och det finns en liten risk att min kropp bildar antikroppar mot fostrets blod eftersom jag är RhD-negativ.
Idag fick jag en kallelse till Spec-MVC på KS för att få en förebyggande spruta mot RhD-immunisering. Veckan innan ska jag gå och lämna ett blodprov på KS, utöver de två extra blodprov som vanliga MVC kommer att ta under graviditeten i vecka 25 och 32 för att se så att kroppen inte bildar antigen.
Vill du läsa mer om RhD-immunisering hittade jag en bra länk med enkel och tydlig information här.
Update
Jag fick en spruta direkt efter förlossningen men tydligen så blir det samma sväng igen. För varje graviditet ökar tydligen risken att immunisering ska ske.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer