Rivstart

Höstterminsstarten drog iväg med full fart. Hans åkte till Värmland igår och jag kastades in ensammammarollen med kraft. Sixten var superpigg och jättemysig hela kvällen. Baxter somnade vid 20 men Sixten höll ut till 23 när jag gav upp och gick och la mig med honom i vår säng. Jag somnade direkt, lägenheten var nedsläckt men Sixten var fortfarande vaken, när Baxter vid midnatt pep inne i sitt rum var Sixten inte kvar i min säng utan hade gått och lagt sig själv i sin säng inne hos Baxter!
Efter flera nappinstoppningar under 20 min tog jag med Baxter in till mig och så somnade vi gott. Fast när Baxter väcker mig mitt i natten ser jag inte skillnad på honom och Sixten, helt groggy är jag. Jag får ett finger i ögat och blir dragen i håret oavsett vilket barn det är.
Sixten fann sig direkt på förskolan i morse, alla pedagoger kramade om honom och ville nypa i hans gosiga kinder, bästa förskolan! Jag berättade att Sixten slutat med napp och använder pottan så vi får se om han har haft ro att använda den där också. Jag bad även om att låta honom vara med på läsvilan istället för att sova så att han kan vända tillbaka dygnet igen. Kanske ska han sluta sova på förskolan helt?
Baxter och jag har tränat på morgonen, skönt att vara tillbaka till rutinerna igen. Omelett med tomat, keso och avocado till lunch (enkelt att tillaga, gott och nyttigt) medan Baxter sov. Annars så har jag förberett paketen till de som köpt grejer av mig. Det finns några skor kvar fortfarande.


Baxter invigde sin åkpåse från Orbit idag, helt ekologisk och organisk och jätteskön. Jag gillar när åkpåsen är styv och sitter uppe av sig själv.


Hans och jag har äntligen bestämt hur vi ska göra med bilbarnstol till Baxter nu. Han har åkt i babyskydd tills nu men igår sålde vi det så nu behöver vi en riktig stol. Jag ska berätta mer sen om hur vi tänker.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer