Sammanfattning av graviditet och förlossning

Alfvan hade denna lista på sin blogg. Jag vill också!
När fick du reda på att du var gravid?
Den 14/12 2008 efter en två veckor lång “vinterkräksjuka”.
Blev det en chock?
Hell yeah!
Hur gammal var du då?
24 år.
Hade du mycket halsbränna?
Inte en enda gång.
Spydde du mycket?
Ja, de första 15 veckorna.
Hade du mycket foglossning?
Runt vecka 25 låste sig höfterna ofta men det blev bättre när magen växte.
Ditt sf-mått som störst?
Ingen aning. Jag låg under normalkurvan under hela graviditeten och fick göra extra ultraljud för att se att barnet växte. Barnmorskan skyllde min lilla mage på starka magmuskler.
Har du fått bristningar på magen?
Nej, tack för bra gener mamma!
Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Ultraljudet i vecka 19 visade att det var en pojke.
Vad hoppades du på?
Innan ultraljudet hoppades jag på en tjej men nu går det inte att föreställa sig att Sixten skulle kunnat vara en flicka.
Gick du över tiden?
Jag födde den 3/8, enligt ultraljudet skulle Sixten födas 27/7.
Hur var förlossningen?
Vattnet hamnade på köksgolvet. Värkarna startade fem timmar senare. Efter 13 timmar med värken ploppade Sixten ut. Resten kan ni läsa här.
Blev du sydd?
Nej, jag varken sprack eller fick ett endaste skrubbsår.
Dragen med sugklocka?
Efter 30 minuter med krystvärkar sattes sugklockan.
Hur många var inne i förlossningsrummet?
Först sju stycken. Sedan blev vi åtta. Kärleken, jag, barnmorskan, en extra barnmorska och två undersköterskor för att hålla i mina ben (jag var för stark för två hållare) och läkaren. Och så lilla Sixten.
Hade du någon nära med dig?
Kärleken så klart. Han fick knappt lämna rummet för att gå på toaletten.
Vilket sjukhus födde du på?
SÖS.
Hur stor var bebisen?
3530 gram och 53 cm
Vad fick den heta?
Sixten Tomas Frans.
Var allting värt det?
I efterhand: Ja. Under förlossningen svor jag över alla mammor som skaffar mer en ett barn. J*vla puckon minns jag att jag kallade dem i under ett smärtsamt ögonblick.
Vill du ha fler barn?
Jag vill ha fler barn men jag skulle gärna slippa graviditeten.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer