Sandhammaren och Simrishamn

Dagens Sixten i galonjacka med motorcyklar på och slitna baggyjeans från GAP, keps från HM och Converse


Sixten väntar på bättre tider


Vår första riktiga dag på semestern, för det känns verkligen som att jag har semester nu när jag varken har några klasser eller PT-kunder kvar, har vi tillbringat nere på stranden. Det blåste friskt och var cirka 15 grader i luften men med en jacka på så var det inga problem. Vi åkte förbi vårt favoritcafé Fröken Östergren i Hammenhög och köpte med oss massa saftiga bullar och parkerade vid Sandhammaren. Sedan gick längs med vattenbrynet bort mot Mälarhusen innan vi letade upp en sanddyn med lä där vi kunde fika, gräva gropar och mysa.
Efter strandpromenaden åkte kustvägen till Simrishamn för att handla till middagen. Vi ska såklart grilla ikväll. Även om vi har olika smak: jag vill ha fläskkarré och Hans grillspett så äter vi samma sallad till, och samma efterrätt såklart: SVENSKA jordgubbar. Årets första för min del! 🙂 Jag äter i princip aldrig chips, någon gång per år kanske, men i dag köpte jag ett rör Pringles som jag tänkte dippa i en kesellaröra med dillsmak.
Vi stannade till nere i hamnen och köpte årets första Simrishamnsglass; SIN 30 med två kulor, mjukglass, grädde, skumboll och topping. Fast vi delar nästan alltid på glass och efterrätter eftersom jag inte kan äta en hel. När vi ätit ungefär halva glassen blev plastcoupen så lätt att den flög i väg av en kastvind och hamnade hos fiskmåsarna i vattnet. Snopet, men kanske ett tecken… 😉

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer