Semmeldagen och om att fundera på vanor

 Barnens förskolepedagog frågade idag om jag (som är så träningsintresserad) äter semla så här på fettisdagen och ja, jag är lite ceremoniell och äter gärna semla på semmeldagen, lite chips på fredagskvällen innan middagen osv. Förut kunde jag vara lite gränslös och äta väldigt mycket men nu har jag en skön balans och kan vara lagom. Det är en bra grej att få barn för att då tvingas jag reflektera över just vanor och vilken syn jag vill att mina barn ska ha på mat och godsaker. Jag är till exempel noga med att barnen aldrig får äta godis ur påse utan alltid ur skål för att de ska kunna sitta i soffan och uppmärksamma att dom äter. Mina barn kan få godispåsen redan vid kassan men de vet utan att jag behöver säga något att man väntar tills man kommer hem med att öppna påsen. Det är väldigt skönt tycker jag. 🙂
 
 Idag gjorde vi en promenad till ett konditori på Mariatorget efter förskolan och fikade hela familjen. Det är lite vårkänsla på det!
 
 


Jag gillar grädde och Bullen men hoppar mandelmassan.


Sixten väljer alltid chokladboll


Och Baxter alltid bulle.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer