Sista förskoledagen

Idag var det första gången jag har tyckt att det varit jobbigt att lämna Sixten på förskolan. Egentligen skulle han ha gått sin sista dag imorgon medan vi flyttar men det skulle bli så meckigt att åka fram och tillbaka. Vi får tillträde till nya lägenheten kl 13 och så ska jag hämta Sixten på Odenplan kl 15 och sitta i bilköer i båda riktningar. Istället blir sista dagen idag.
Han vaknade strax efter 08 i morse och var så där ynklig som han varit senaste dagarna. Lite välling istället för frukost tydligen. Motarbetade påklädning. Vi tog bilen till förskolan för att vara effektiva och Sixten fick hålla bilnyckeln hela vägen.
Väl framme vägrade han gå in och jag fick bära honom. Hans vän Siri mötte oss på gården och berättade att de saknat Sixten. Jag svarade att han saknat henne också. Sixten satt i mitt knä medan jag berättade för pedagogerna att idag blir sista dagen och att jag kommer med glass till eftermiddagen. Sixtens närmaste pedagog började nästan gråta. De ska duka upp långbord för alla 20 barnen i eftermiddag.
När jag till slut tog mig ur Sixtens grepp grät han och jag fick bita mig i läppen och vinka med ett leende. Jag vinkade och vinkade hela vägen till porten. Älskade Sixten!


Jag hoppas att vi kommer få en lika fantastisk förskola på Söder till barnen och att de kommer att trivas lika bra som på denna.
Sixten är orolig nu och vill hålla koll på vad som händer hemma. Jag tror att det är nyttigt för honom att få se när lägenheten töms imorgon och vara med när vi kliver in i nya lägenheten. Han har varit där innan och jag tror att han kommer att känna igen sig. Oavsett så är det bra tycker jag att vi inte byter säng än och att de flesta möblerna är desamma.
Har ni flyttat med en 2-åring? Hur har det känts?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer