Sixtens 2-årskalas

Igår hade vi stort kalas för våra och barnens vänner här hemma. Trots att Sixten fyller år mitt i sommaren så har Hans och jag bestämt att han ska få ha ett rejält kalas varje år ändå, när alla är hemma från semestrar och resor.

Hans hade bakat en stor gräddtårta, en fransk chokladtårta och kanelbullar med vaniljkräm och mandelmassa som vi bjöd våra gäster på tillsammans med jordgubbar och vispgrädde åt de som kör(t) LCHF i sommar. De behövdes inte för tårtan gick åt ändå. Vi startade med barnkalas som sedan gick över till vuxensoffhäng allt efterhand de små gästerna och deras föräldrar droppade av. Sixten fick flera böcker, jättebra nu när han tycker att det är roligt att bläddra själv och berätta för oss om vad han ser. Ett nytt förkläde att ha bredvid pappa i köket hänger på kroken, bredvid pappas såklart. Vi samlar sedan 2 år tillbaka på Brios träleksaker och vi fick ett nytt tillskott till kollektionen, härligt. Det var tur att många böcker kom i paketen för sedan flyttade en brandbil in i hemmet, kör fort och med sirener men värst av allt var pianot Agnes och Henric kånkade hit. Succé bland alla barnen. Utom Malte som bara ville köra bil.

Sixten förvånade oss alla med att faktiskt öppna och visa intresse för alla fina paket, det trodde jag inte att han skulle ha ro till. han tackade också fint. Hemma hos finns inget mitt & ditt utan alla leksaker är allas, det gör det nog lättare för Sixten att hantera de andra barnens intåg i leksakshörnan. Han har aldrig visat eller gjort något för att markera att andra barn får leka med leksakerna, det är vanligt att 2-3-åringar “markerar revir” inför andra barn.

Tack alla fina barn och vänner för att ni kom och firade Sixten tillsammans med oss.


Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer