Sixtens sjunde dag

Och på den sjunde dagen vilade han.

I Karins famn på balkongen

I Karins famn på balkongen


Min kanotkompis Karin, vi har känt varandra sen jag var 12, var förbi och höll oss sällskap medan pappan var på gymmet. Sixten var för första gången klarvaken i någon annans famn än våra. Men sen somnade han. Och sov flera timmar i Karins famn. Karin mös.
Vi gillar Karin. Hon hade inte bara med sig present till Sixten.
Dinosaurieälg från Kalikå. Från snälla Tant Karin till Sigge.

Dinosaurieälg från Kalikå. Från snälla Tant Karin till Sigge.


Hon kom även med en flaska rosa bubbel till pappan och en stor burk nyplockade blåbär till mamman. Gott på gröten imorgon! Tack Karin! Jag peppar för att Karin ska anordna årets kräftskiva på deras gård i Sörmland. Lätt årets kalas. Förutom min egen 25-årsfest. 3 veckor kvar till födelsedagen…
Och att Sixten vilade på den sjunde dagen är inte helt sant. Han tränade också. Gjorde goda försök till att lyfta handen mot leksakerna. Imorgon kanske han får upp armen också. Sigges starkaste sida är inte finmotorik. Eller grovmotorik. Men han är en hejare på att vara världens sötaste bebis.
Sigge Stark tränar.

Sigge Stark tränar.


Avslutningsvis bjuder jag på Hans förlossningspresent till mig. Mitt i lustgasen önskade jag min en blomma. “En sån där blomma med navelsträng.”
Sagt och gjort, en sån där blomma med navelsträng. Min är den vänstra. Ni kan väl gissa vems den högra är.

Sagt och gjort, en sån där blomma med navelsträng. Min är den vänstra. Ni kan väl gissa vems den högra är.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer