Spelar instruktörens kropp roll

Jag läste en så intressant tråd som handlade om huruvida det spelar roll för personens motivation att instruktören på ett gruppträningspass är smal/vältränad/stark. Vi pratade väldigt mycket om detta när jag gick min PT-utbildning för massa år sedan. Jag själv tycker att det är kul att träna med instruktörer som är riktigt vältränade men jag har inte som krav att de måste vara det. Som löptränare måste du vara tillräckligt uthållig för att kunna hänga på din grupps fart men å andra sidan kan du ju lika gärna cykla bredvid om det krävs.
Jag tycker att det viktigaste är att instruktören har rätt teknik och kan på ett pedagogiskt sätt förmedla den på passet. Kroppskontroll går före kroppsstorlek för mig. Men jag vet att det finns kvinnliga PTs som inte vill komma tillbaka till jobbet efter sin föräldraledighet för att de känner att de inte är i tillräckligt “säljande” form. Det är lite sorgligt.
Jag tror att det är tuffare för kvinnliga instruktörer än män i branschen. Kanske är det bara mina fördomar och förutfattade meningar men min bild är att kvinnor har högre krav på sig att vara vältränade och smala än de män som jobbar som instruktörer.
Att jobba som PT eller gruppträningsinstruktör är ett oerhört fysiskt tufft jobb och du måste vara stark för att orka leverera kvalitet till 100%. Uthållighet, träningsglädje och kompetens är viktigare än kroppsformen.
Vad tycker du? Spelar det någon roll vilken typ av kropp din PT eller instruktör har? Blir du mer motiverad av en smal/muskulös tränare?


Allt är relativt. Jämfört med Emelie Öhrstig ligger jag i lä. Tänk att få bli coachad av henne till Vasaloppet. För visst är man en bra tränare om man själv är duktig på nåt?! 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer