Styrketräning med högre tempo

Jag vill visa hur det ser ut när man styrketränar med lite högre tempo än man vanligtvis ser på gymmet. Genom att hålla ett högt tempo varierar du träningen och får med mjölksyratålighet och pulsen i träningen på ett annat sätt än du kör traditionella 2 sekunder i jobbiga riktningen och 2-4 sekunder i den bromsande rörelsen.
Välj övningar som har låg svårighetsgrad balansmässigt i början och var noggrann med vinklar i handleder och att du inte slarvar med tekniken. Lite extra rörelse blir det (som du ser på min bicepscurl) men sträva efter att vara så strikt som möjligt i tekniken.
När man kör två övningar så här på raken utan vila mellan kallas det för superset och är ytterligare ett sätt att variera styrketräningen på.
[videofyme id=”463712″ width=”480″ height=”360″]
Igår kväll när gräbsen sommar dukade Hans och jag upp antipasti och tände ljus. Det var jättemysigt att sitta i mörkret i min systers lilla lägenhet och prata om livet. Vi planerade bland annat en resa till New York i maj. Hans ska jobba och jag ska shoppa och springa i Central Park. Det ser jag väldigt mycket fram emot.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer