Suunto Quest och Suunto Ambit

Jag ska inte sticka under stol med att en av de bästa sakerna med att blogga är alla de nya spännande produkter jag får testa. Barnvagnar står högt i kurs såklart men träningsprodukter och friluftslivsprylar är lika spännande. Min senaste samarbetspartner är Suunto, ett finländskt företag som skapar innovativa klockor för oss tränings- och friluftsnördar.
Jag har fått en Suunto Quest att testa och recensera och kommer också passa på att lyfta fram värstingmodellen i Suuntofamiljen; Suunto Ambit.
Suunto Quest är en smart klocka om man vill ha ut mer av sin utomhusträning och samtidigt ha en stilren klocka.
Man kan kombinera den med Suunto Foot Pod Mini och då mäter och visar Suunto Quest trådlöst hastighet och distans. Den lilla (9 gram) Foot Pod Mini bygger på accelerometer-teknik så att man direkt kan se förändringar i löphastigheten, och det är ju supereffektivt vid intervallträning och terränglöpning till exempel. Och om man vill ha hjälp med att hålla farten så kan man ställa in ett hastighetsalarm som piper när man springer för fort eller långsamt under sina intervaller.


Suunto har en träningsdagbok och community online – Movescount.com. Därifrån kan man ladda hem träningsprogram från direkt till klockan (!) och dessa styr sedan hastighet och intensitet. Smart!
Suunto har dessutom precis lanserat Ambit (som i Ambition), som är världens första riktiga GPS-pulsklocka för “äventyrare”. Ambit är en sjukt cool klocka som antagligen är alla skidåkares, vandrares, terränglöpares och bergsbestigares våta dröm just nu. 🙂 Det är en klocka som kombinerar GPS-navigering, höjdmätare, kompass i 3D, pulsmätare och mycket annat… Någonting säger mig att instruktionsboken kommer vara ganska stor… 🙂
Att kalla Ambit för en klocka är till viss del orättvist, med tanke på att den kan mäta höjdskillnader, hastighet, puls, förutspå väder och hjälpa till med navigationen. Det är ju som en dator, fast på handleden.


Det bästa med just Suuntos klockor (förutom att de är sjukt snygga) tycker jag är att de synkar med Mac-datorer. Det gör inte Polar och flera andra märken. Oumbärligt för oss som är en Applefamilj. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer