There is a first time for everything

Idag åkte vi ut till Ikea i Kungens Kurva. På listan stod en spjälsäng till Sixten. Inte för att han kommer att använda den. Jag tycker att det är alldeles för mysigt att vakna med en bebis bredvid som slickar mig i armhålan. Sixten sov när vi lämnade lägenheten och sov, som vanligt, sig igenom hela Ikea bakom sin rosa filt i vagnen. Så var Sixtens första Ikeabesök avklarat!
Vi promenerade bort till Heron City för att äta lunch. Restaurangerna ligger två våningar upp med rulltrappor eller hiss. På Ikea tog Hans vagnen upp för den långa rulltrappan men denna gång tog jag mod till mig. Hans säkrade mig och jag laddade med ett djupt andetag.
Uppåt var svårast då jag hamnade för nära vagnen, ett steg för högt upp jämfört med vagnen så då hamnade jag liksom under vagnen eftersom jag är så kort. Andra rulltrappan gick bättre även om jag även där hamnade för nära och fick kliva ner ett steg när jag hade balansen på framhjulet.
Neråt var lättare att åka för då är ju balansen på båda bakhjulen.

Att åka nedåt var knepigt. Jag bjuder på min behåvisning.

Att åka nedåt var knepigt. Jag bjuder på min behåvisning.


Efter Ikea åkte vi till Barnens Hus i Nacka för att köpa täcke och spegel till baksätet i bilen. Vi var även på jakt efter en mobilhängare att fästa på spjälsängen som man hänger upp mobilen i, men dessa var slut. Är det någon i Stockholmsområdet som vet var de finns?
Första gången med bebis på Barnens Hus. Första gången bilen fick stå på Familjeparkeringen!

Första gången med bebis på Barnens Hus. Första gången bilen fick stå på Familjeparkeringen!


Vid fyra kom min kompis från GIH, Marie och hennes familj hit. Lilla Elvira 18 månader var väldigt fascinerad över Sixten och gick runt och hyssjade när han låg och sov.
Fina Elvira med mamma Marie, Sixten ligger i korgen som vanligt.

Fina Elvira med mamma Marie, Sixten ligger i korgen som vanligt.


Av familjen fick vi ett set med canvastavla och fingerfärg att göra finger- och handavtryck av Sixten. TACK!!!

Av familjen fick vi ett set med canvastavla och fingerfärg att göra finger- och handavtryck av Sixten. TACK!!!


Mitt i fikan kom vår granne hem med en present till Sixten. Jag blev jätteförvånad eftersom vi bara träffats några gånger, vi skjutsade henne till Slussen en gång och så har vi pratat på balkongen några gånger. Men tydligen gillar hon oss. Eller ja, Sixten gillar hon i alla fall.
Grannen utan namns present till Sixten

Grannen utan namns present till Sixten


Ikväll ska vi göra iordning Sixtens hörna i vårt sovrum. Det kommer bli jättefint när det är klart!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer