Till lilla bebisen

medtext
Mamma har velat ha dig i sin mage länge. Men hon är glad att du hade sådant gott tålamod och väntade tills hon blev lycklig innan du flyttade in. Var det lilla du som kom med Kärleken? Eller Kärleken med dig? Oavsett vilket är du så efterlängtad av Mamma. Du kommer göra hennes liv än mer värdefullt. Ni två kommer spendera mycket tid tillsammans framöver. Det längtar Mamma efter. Du, lilla bebisen, betyder allt!
Härute väntar människor på dig, lilla bebisen. Pappa är så otålig att han inte vet vart han ska ta vägen. Du, som inte är född ännu, har två mostrar som älskar dig så mycket därinne i magen. Och en morfar och en mormor. De har förberett för dig härute. De vill ha dig hos sig.
Trots att Mamma och du, lilla bebisen, hade en knagglig start och några tuffa månader innan ni hittade ett bra sätt att växa tillsammans tycker hon att allt besvär för er två att hitta varandra har varit värt det.
Men nu börjar Mammans tålamod att tryta. Hon förstår att du, lilla bebisen, har det bra på dina tre kubikdecimetrar som du hyr av henne. Men du har inte råd att betala för den el du använder, den värme du behöver och maten du äter mycket länge till.
Dessutom har ditt användande av Mammas kropp inte satt några yttre definitiva spår. Fasaden är fortfarande helt intakt utan några sprickor. Och så kan den väl förbli?
Så hon säger till i god tid innan:
OM det är så att du är det minsta nyfiken på hur livet utanför din andrahandslägenhet ter sig, så vill hon att du tar dig en ordentlig titt ut genom fönstret. Det är det nedre fönstret, vid golvet, som du måste öppna först, inte naveln, där kommer du inte se något. Knacka ordentligt på rutan och ta sedan sats.
Kan du göra detta ganska snart?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer