Tjejkväll på Söder

Vi är ett gäng tjejer som har hängt ihop i snart 2,5 år. Vår gemensamma punkt är att vi alla fem har jämnåriga barn. Alex, Alfvan och Ida bloggade om sina graviditeter medan Sofia till och med vägrar Facebook. Modigt. 😉
När vi alla var föräldralediga sågs vi varje vecka men nu försöker vi ses en gång i månaden allihopa, allt oftare utan barn.
I går möttes vi alla uppe på Gondolen vid Slussen för några fördrinkar. Två preggisar drack fruktiga alkoholfria medan Alex, Sofia och jag blandade skumpa, daiquiri och andra mycket mer exotiska grejer. Kvällens bartendrar var i toppform och gav fantastisk service.


Alex, jag och Sofia till höger.


Alfvan, Alex, Ida, jag och Sofia.
Några timmar senare promenerade vi över till La Cucaracha som ligger på Bondegatan precis vid Skrapan. Jag hade aldrig varit där förut även om jag är ett riktigt tapasfan.


Jag velade mellan tre eller fyra rätter och tog till slut fyra; räkor i vitlök, köttfärspirog, charktallrik och vitlöksbröd. Helt enormt mycket mat! Jag blev utmanad av vår servitör om att han skulle bjuda på en banana split om jag orkade allt. Tävlingsmänniska som jag är nappade jag. Big time. Det var tur att jag fick hjälp av tjejerna på slutet så att allt gick åt. Tror ni att jag vara sugen på glass sen?


Mitt fantastiska sällskap som jag hade en supertrevlig kväll tillsammans med.
Tänk att ingen föll bort och inga sjuka barn eller sånt som störde, bara massa snack, dryck och mat! La Cucaracha överträffade mina förväntningar vida, dit ska jag ta Hans i vinter, promenadavstånd från vår nya lägenhet. Fast då ska jag beställa bläckfiskringar. Och kanske bara tre rätter. Måste ju ha plats för glassen med chokladmousse. 🙂


Jag dricker alkohol väldigt sällan. Hans serverar alltid mig ett glas och så kan vi skåla och så men sen dricker jag inte mer. Senast jag drack mer än ett halvt glas var vid vårt bröllop i juni. Tre glas igår kändes okej, det var så pass tidigt på kvällen. Det värsta jag vet är att vakna dagen efter och känna mig seg. Det gör mammasömnbristen ändå.
Hans tog nattracet så att jag fick sova så jag lät honom få sovmorgon istället. Jag var hemma före midnatt ändå så en tidig morgon kändes inte så katastrofal. Man får ge och ta i en relation. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer