Träna när man är gravid?

Jag jobbar tillsammans med tidningen Vi Föräldrar för att få fler kvinnor att träna när de är gravida. Det finns så många anledningar till att man ska träna när man är gravid, och uppfattningen om att det är för att man inte ska gå upp för mycket i vikt under graviditeten är den minst viktiga. Jag är mycket mer fascinerad och intresserad av hur gravidträning minskar behovet av bedövning under förlossningen och minskar risken för graviditetsdiabetes. Kvinnor som tränar under graviditeten upplever i större utsträckning andra kvinnor sina förlossningar som positiva. Så skit i viktuppgångsaspekten och träna för att du och din bebis ska må bra.
 
 Just nu finns Vi Föräldrar Gravid i butiken. I detta nummer fokuserar vi på rörlighetsträning för att minska graviditetsrelaterad bäckensmärta (också kallad foglossning), hur man undviker kramp i benen på natten och hur man lär sig slappna av när alla muskler känns spända. Starka Ida Halvarsson, blivande tvåbarnsmamma från Sundsvall visar övningarna. Min nästa artikel till Vi Föräldrar kommer strax före sommaren och vänder sig till er som vill träna tillsammans med en partner. Jag hojtar till när den är på G!


Jag älskar tights med hög midja som man kan vika ner. Perfekt både för mage innan, under och efter graviditet. Fotograf: Lina Adamo

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer