Träning för gravida på Nyhetsmorgon


Under hösten så kommer ni att få följa gravida reportern Maria Forsblom på TV4. I gårdagens första avsnitt av serien pratar Maria om hur hon mår, varför det är viktigt för henne att fortsätta träna under graviditeten och så får ni inspiration till ett träningspass som passar fram till graviditetsvecka 27 cirka.
Övningarna i det första passet är:
Aktiveringsövning 3*20 repetitioner:
Höftfällning med pinne
Huvudblock 20 repetitioner av varje, 3 varv:
Knäböj med axelpress
Raka marklyft med hantelrodd
Höftlyft med tricepspress med hantlar
Fyrstående rodd med bensträckning
Aktiveringsövning 3 omgångar á 10*5 sekunder:
Fyrstående grundaktivering
Konditionsfinal 3*12 repetitioner:
Burpees utan hopp
Lycka till!
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer