Träning för överkroppen att göra hemma

Om man kör ett hemmaträningspass med 4-minutersintervaller 20sek/10sek på varje övning är det att föredra att växla underkropp och överkropp så att musklerna får vila mellan varje block. Så olika typer av utfall, knäböj, stepup osv växlar med armhävningar, plankan, roddövningar osv. Igår visade jag en variant på utfall och idag får ni se en annorlunda typ av armhävning där jag använder barnvagnen som stöd för handen. Genom att lyfta över och byta hand involverar du axlar mer, får ett balansmoment som stärker bålen (magen och ryggen) samtidigt som bröstet får vila lite. Du kan självklart göra övningen på knä lika gärna. Som vanligt är det 20 sekunder arbete och 10 sekunder vila i totalt 4 minuter per övning som gäller.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer