Träning för själen


 
Idag körde jag det sista träningspasset tillsammans med Mau, han åker till Hongkong imorgon. Vi träffades för första gången för ett år sedan och för 9 månader sedan bestämde jag mig för att ta till vara på hans kunskap och den potential han såg hos mig och ge thaiboxningen en ärlig chans. Sedan dess har jag tränat 4-5 träningspass i veckan, både hemma och på Sutai. Det var nog flera år sedan som jag kände mig så stark, glad och motiverad i min egen träning som jag gjort senaste tiden. Superstark i gymmet och riktigt bra flås. Men det kanske inte är så konstigt när vissa pass med Mau är jobbigare än att springa marathon. Häromkvällen föreläste jag bl.a. om träningsmotivation men framförallt om vikten av att låta träningspassen ha olika syfte beroende på hur du mår, vad du vill utveckla och bli bättre på. Det är så många som vill att 100% av träningen ska vara prestationsinriktad och intensiv men de passen som mestadels är roliga eller får oss att känna saker i själen är minst lika viktiga över tid. Denna sorts träning har gjort mirakel för mig och min själ. Det kan låta lite knepigt för er kanske men för mig handlar detta om att unna mig gott och unna mig tid.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer