Träningsfrukost med Actimel utan tillsatt socker hos Homie Fitness

I samarbete med Actimel utan tillsatt socker

Jag älskar den starka trend i min bransch som allt mer handlar om långsiktighet, hållbarhet, hälsa och träning för ökad styrka. Detta efter ett par tuffa år där dieter, ”kickstarter” och träning för viktnedgång (oavsett vad man väger) har fått på tok för mycket utrymme och enligt mig gjort människor både osäkrare och mer ängsliga och där det inte varit helt ovanligt att människor känner en låg tilltro till sitt sunda förnuft och relationen till ”magkänslan”. 2017 har också blivit det år där många egenupplevda ”sanningar” utmanats med nya studier kring hälsa, där fysisk aktivitet verkar viktigare än träning (ni vet dom där aktiva soffpotatisarna jag brukar prata om som tränar mycket men inte rör på sig alls mellan passen), och aldrig har väl pratet om genetikens påverkan på hälsa varit så på tapeten som nu, tillsammans med alla livsmedel som paketeras och marknadsförs som hälsosamma. Jag är glad över att vi alla, både i träningsbranschen, i vården och ”vanligt folk” är beredda att vidga våra vyer, att vi vågar komma fram till det inte finns några quick fixes, att hälsa är komplext och att människor är komplicerade (och dessutom inte lever så som dom vet att dom borde).
Jag jobbar ju själv med detta hela tiden, och är därför glad över att denna höst på olika sätt få arbeta som ambassadör för Actimel utan tillsatt socker, som nu lanseras i Sverige. När det gäller hälsa och välmående så är grundläggande faktorer som sömn, stress, träning, relationer och kost helt avgörande. Och just kosten upplever många som en utmaning i vardagen, inte minst frukosten. Actimel är god liten drickyoghurt-shot, som då kan fungera som en smart del av en bra morgonrutin. Magen är ju som en hel värld av superorganismer som kämpar för att du ska må bra varje dag. I tarmen finns ungefär 100 000 miljarder bakterier som tillsammans väger 1,5 – 2 kilo! I magen byggs 70% av immunförsvaret upp i och till skillnad från vanliga yoghurt-bakterier så lever Actimels L’Casei-bakterier från fabrik till butik och hem in i munnen och bakterien fortsätter sedan att leva igenom magsäcken ut i tarmen. Det här är en smart och bra morgonrutin som vi också har börjat med här hemma. Det är extra viktigt med ett bra och fungerande immunsystem för alla som tränar hårt!. Actimel utan socker är dessutom supergod!
Igår körde jag ett frukostpass tillsammans med Actimel på nya, grymma Homie Fitness på Östermalm, där vi tillsammans bjöd på både träning och god frukost.
För er som inte var med bjuder jag här på upplägget:
4 min uppvärmning:
Lägg dig ner på golvet på olika sätt:
4 ggr ner på magen
4 ggr ner på rygg
4 ggr på mage med ena handen på rumpan
4 ggr på mage med andra handen på rumpan
4 ggr på mage med båda händerna på rumpan
4 ggr på rygg med händerna korsade på axlarna
Jobba 2 & 2 växelvis i 7 min:
Person 1: Utfallsgång framåt eller bakåt med handflatorna som möts under låren ca 10-12 meter + ankgång baklänges tillbaka, efter halva tiden byt riktning så att utfallsgången blir baklänges och ankgång framlängesPerson 2: 4 inhoppfrån planka till en låg knäböj + 2 armhävning med armlyft
Jobba 2 & 2 växelvis i 7 min:
Person 1: 4 Benkick åt sidan i hundens position + 4 utfall samma ben (BYT SIDA)
Person 2: Inhopp från planka till huksittande med gående planka ca 10-12 meter + Kålmasken baklänges tillbaka, efter halva tiden byt riktning så att Det blir ett hopp bakåt istället och Kålmasken framlänges
FINAL:
1 av varje upp till 10 av varje, 1 min stopptid (då går resten av gänget allra senast i mål) när första personen är klar:
Knäböj
Armhävning
Situps
Magliggande V-lyft, W-lyft, T-lyft (räknas som 1 repetition)
Hugg tag i en kompis och kör detta i helgen! 🙂

Det var första gången som jag var på nyöppnade Homie Fitness, vilket fint ställe! Homie Fitness drivs bl. a. av fantastiska Maria Cajdert som är nominerad till Årets gruppträningsinstruktör på Guldhjärtat! Homie Fitness ligger på Skeppargatan 28 i Stockholm.


Sofia som jobbar med Aftonbladet Viktklubb och jag.


Mina inspirerande branschkollegor Erika Kits Gölevik, Sofie Lantto och Erika Rosenbaum!


Till vänster ser ni Sanna Backman som ligger bakom Add Icecream, det var första gången jag träffade henne, älskar hennes driv!


Min yogaguru Erika sitter bekvämt! 🙂 Erika och jag ska jobba ihop i vår i Katrineholm.


Testa att värma upp genom att lägga dig ner på olika sätt.


Jag garanterar garv!


Armarna korsade på axlarna och lägg dig ner på rygg 4 gånger! Min kompis och kollega Karin.


Nu drar vi gång passet på riktigt!


Hoppa in med fötterna utanför händerna, kliv fram med händerna till planka, hoppa efter med fötterna osv.Starka brudar!

Älskar pass där man teamar ihop sig!Känslan efteråt!


Dags för frukost som Detox Life bjöd oss på.


Det här var riktigt gott!

Bloggaren/matkreatören/matstylisten Johanna som bjöd oss på frukost!


Hela gänget!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer