Vad behövs i ett amningsrum?

20111116-205343.jpg

Jag och några andra mammabloggare har av Sickla Köpkvarter blivit utsedda till Mammassadörer för Köpkvartet. Det innebär att vi sitter in en fokusgrupp tillsammans med centrumledningen och tittar på olika områden att förändra och förbättra för att barnfamiljer ska trivas i Sickla. Ett av projekten vi håller på med nu är att inreda ett av gallerians amningsrum. Just nu ser det ut som en psykiatricell tycker jag men om några veckor kommer vem som helst vilja amma därinne. Låt oss sätta tänderna i lite möbelinköp, tapetsering och färgval först bara. 🙂


Alex, Ida och SicklaAnette äter middag och brainstormar idéer på bilden högst upp. Nedre bilden ovan består av preggosarna i sällskapet; Ida till vänster och Ämma till höger.
Hans är bortrest och istället för att behöva avboka kvällens möte fick Sixten och Baxter följa med till Sickla. De båda somnade i bilen på vägen dit, Baxter vaknade direkt när jag lyfte ut honom ur bilen medan Sixten sov vidare i min famn. Jag bäddade in honom i ett hörn av rummet med min rosa Peakjacka som täcke och oj så han sov! 90 minuter senare vaknade han och ville ut på upptäcktsfärd. Baxter var ett socialt sällskap hela kvällen, lika intensiv och krävande som vanligt. Honom har jag fått för mina synder. 😉


Så tillbaka till rubriken:
om ni mammor som läser bloggen ska amma när ni är ute och shoppar; vad vill ni ska finnas i amningsrummet då?
Fåtölj eller soffa? Amningskudde? Leksaker till äldre syskon?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer