Vardag är nästan varje dag

Idag är det fredag och den dag som jag brukar ägna lite extra åt att utvärdera hur veckan har varit och gått. Det senaste året har mitt liv vänts lite upp och ner, från att jobba heltid som PT (och innan dess också som idrottslärare) kan en vanlig dag nu innehålla både TV-inspelningar, föreläsningar, resor, möten och så vidare, utöver några PT-kunder i veckan. Ingen dag ser likadan ut som den andra och jag känner hela tiden att det är en balansgång för mig mellan att vilja göra allt med alla som frågar och att ibland bara vilja ligga kvar i sängen med datorn. Jag känner att jag lär mig väldigt mycket på vägen, framförallt att säga nej men också att prioritera och värdera min tid. Den här veckan har Hans varit bortrest samtidigt som Baxter haft öroninflammation och min kalender som från början såg rätt hanterbar ut blev kaosartad och i princip omöjlig att följa.
Nu på fredagseftermiddagen när Hans är hemma igen, Baxter är frisk och Sixten är superglad efter sin dag på förskolan så känns min splittrade arbetsvecka avlägsen och jag ser fram emot restaurangmiddag ikväll och en höstpromenad imorgon. Men egentligen är ju den hypade fredagsfeelingen och älskade helgen inte det vi ska fokusera på. För hur bra vi än känner att vår helg är så är det vardagen som är nästan varje dag i våra liv. Två dagar lördag och söndag kan inte väga upp för fem dagar där livet känns som en lång väntan till fredagkväll. Vi förtjänar så mycket bättre vardag än den som utgör en kamp för att kombinera familjeliv med karriär, träning och “rätt” kost. Vardag är nästan varje dag.   
 
IMG_9244

Sixten har börjat på en ny förskola i höst och varje dag i hans liv är en cirkus. Han kvittrar från att han vaknar 05.30 till att han somnar vid 19. Alla vardagar är fest och helgen en längtan efter vardag. En målbild för fler av oss kanske?

HAPPY FRIDAY!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer