Varför väljer du att träna?

Jag gjorde en tidningsintervju tidigare idag som handlar om träning och småbarn i kombination. Det är en utmaning för både mammor och pappor att få till träning under de första åren och kanske resten av livet när andra personer har behov som går före sina egna.
I intervjun fick jag frågan om jag har något råd till alla kvinnor som vill träna och vara mamma samtidigt. Jag tog då upp detta:
Att välja att träna ska vara för att du tycker om dig själv och vill din kropp väl. Allt för många tjejer tränar för att kompensera för något man gjort eller inte gjort eller för att man inte tycker om sig själv. Om du är snäll mot din kropp är den snäll mot dig.


Morgonpromenad i bergen ovan Marbella, en snäll start på dagen.
Känner du igen dig?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer