Var har du blicken?

Den första korrigeringen jag brukar göra när jag löpcoachar personer är att be personen höja sin blick. Det är lätt hänt, både när det är lite halt ute, mörkt och ojämn terräng att man tappar ner huvudet och har blicken ner på asfalten eller i marken. Att springa med ansiktet nedåt gör både att nacken blir ansträngd, att axlarna roterar litet framåt och att du riktar en del av kraften neråt istället för framåt. När du springer i backar är det extra viktigt att hålla upp blicken mot krönet men tänk även att hålla upp blicken när du springer på asfalt och på lopp. Du kommer att känna dig piggare och kan lura både dig själv och dina medlöpare att du orkar ännu mer. Att hålla upp blicken framåt är bra både för din mentala styrka så att du ser att du verkligen kommer framåt och ditt löpsteg eftersom du riktar kraften framåt istället för neråt.
Upp med blicken!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer