Veckans första träningspass

I går körde jag ett 50 minuter långt (kort?) helkroppspass innan mitt SatsBabypass på Stadion. Jag kör alltid ett kombinerat pass just nu med intervaller på löpband först och sedan några övningar som involverar flera muskelgrupper på en gång. Jag får väldigt bra resultat av den typen av träning just nu och det passar mitt övriga träningsupplägg med flera cykelklasser i veckan och tre SatsBabypass som är 20 minuter kondition på steplåda och 20 minuter styrka.
Dagens intervaller:
Uppvärmning: 5 min jogg 10 km/h
Stege: starta på uppvärmningshastigheten; 10* 45 sek med 15 sek vila och höjning 1 km/h efter varje (för mig blev den sista på 19 km/h) Om ni efter 5 st inte kan höja hastigheten längre så får ni öka 0,5 nästa gång och så springer ni på samma hastighet till ni gjort 10 st.
Intervall: 1 tabataintervall 4 min totalt med 20 sek löpning 10 sek vila på 19 km/h (samma hastighet som den ni klarade som högst i stegen)
Efter dessa 20 minuter på löpbandet körde jag fem stycken komplexa styrkeövningar, bland annat denna härliga balansövning; rodd i planka, utfall bakåt, bicepscurl och axelpress. Både jag och mina PT-kunder älskar den! Du kan kliva bak i plankan istället för att hoppa, det viktigaste är att du håller höften rak. Jag kör med 5 kiloshantlar; alldeles lagom att göra utfallen bakåt med raka armar med.

På gymmet mötte jag också snygga fyrbarnsmamman Anna som skriver en av mina favoritbloggar: trend o träning. Hennes tvillingar är 8 månader gamla och Anna är i grym form, mycket inspirerande människa som visar en sund livsstil, snygga träningskläder, goda recept och bra styrkeövningar. Extremt läsvärd blogg för träningsintresserade mammor!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer