Vilken träning är mest effektiv?

Hej.
Har en fundering ang träningsupplägg. Jag tränar ca fyra ggr/vecka. I dagsläget blir det löpning ute och styrkepass med fria vikter. Nu när det blir vinter kommer jag övergå mer till spinning och skivstång/gym. Vad anser du ger bäst resultat? Att köra enbart kondition två ggr/vecka och sen två pass enbart styrka (blandade övningar för hela kroppen). Eller pass som kombinerar kondition/styrka?
Målet med träningen är att ha en starkt och smidig kropp, bra kondition, få ny energi och ha kul!

Hej!
Fyra pass per vecka är jättebra att lyckas få in i schemat. Dina mål är allsidiga så då tycker jag din träning också ska vara det. Variera ditt träningsschema i till exempel 3-veckorscykler där du alltid har ett rent konditionspass och sedan växlar mellan kombinerade styrke-och konditionspass, rena styrkepass och ytterligare konditionspass. Det är viktigare ATT träna än VAD man tränar, så länge man tränar varierat och tycker att det är roligt.
Ett mer konkret förslag på ett kombinerat pass är ett upplägg där du kör 5-7 rusher på löpbandet i 30-60 sek. Sedan kör du två styrkeövningar på varandra utan vila innan en tredje övning som är en pulshöjare, till exempel upphopp, burpees, stepup, kettlebellssvingar osv. Kör 4-5 såna kombinationer 2-3 gånger på varje kombination.
Lycka till!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer