5 tips till dig som vill komma igång med din löpträning

-Investera i nya skor som är anpassade för ditt löpsteg.
-Kom ihåg den viktiga styrketräningen: både för att orka hålla upp bålen på längre sträckor och för att stärka knän, höfter och fotleder.
-Starta lugnt och öka efterhand; ett pass första veckan och addera ett pass per vecka och 1 km per längre pass.
– Ha ett genomtänkt träningsupplägg: Kör tre pass per vecka, anpassa efter dina förutsättningar i tempot: ett kortare snabbt pass 8*2 min med 1 min gåvila mellan plus uppvärmning och nedjoggning, ett pass med 5-10 löpintervaller i motlut med gå/jogg nedåt mellan varje och ett långsamt pass där längden är viktigast och tempot sekundärt, öka med 1 km per vecka.
-Prova dig fram till vilken tid på dygnet som passar dig att springa. Hitta en bra vardagsbalans.
 

Utfall, grym övning för att stärka ben och rumpa. Foto: Expressen

Resten är upp till dig!


Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer