6 tips till dig som vill lyckas med ditt företag

 Jag får många mail med frågor från tjejer som vill jobba i träningsbranschen. Frågorna varierar som vilken PT-utbildning som är bäst (det var länge sen jag gick min PT-utbildning och jag har tyvärr ingen koll på den marknaden längre), hur man får jobb som PT (är du duktig får du jobb) och hur man blir framgångsrik (det är en konst). I detta blogginlägg kommer jag att dela med mig av några tips till dig som vill ha ett eget företag och lyckas med det. Jag riktar mig till dig som vill jobba som PT men många av råden går att applicera på alla branscher.
 
 1.) Skaffa dig erfarenhet, massa erfarenhet. Jag har pluggat i många år och läst massa anatomi, fysiologi, psykologi och pedagogik men det var först efter att jag hade jobbat några år som jag verkligen kunde tillämpa alla kunskaper.
 
 2.) Specialisera dig. När du har ett eget företag är du din egen produkt. Självklart ska du kunna coacha i princip vem som helst men för att kunna marknadsföra dig är det bra om du har spetskompetens inom ett par områden. Gör research och se vilken specialkompetens som saknas i din stad.
 
 3.) Vårda ditt personliga varumärke. Som anställd är du din arbetsgivares varumärke men när du har ett eget företag är du du. Jämt. Var noggrann med vilka sammanhang du syns i, vilka personer du förknippas med och vilket språk du använder, i alla kanaler. Potentiella kunder skiljer inte på dig som person och dig som tränare.
 
 4.) Satsa på ett område, och gör det bra. Det är konst att lyckas. Det är lätt att dras med och nappa på alla erbjudanden. Var konsekvent och rikta din energi på en sak i taget. För många lösa trådar och oavslutade projekt gör dig stressad och kan ge sken av att du är splittrad, även om du kallar det för att hålla många bollar i luften.
 
 5.) Skaffa en mentor. Lär dig av de som redan lyckats. Var nyfiken och intresserad. Du behöver inte uppfinna hjulet på nytt utan kan ta lärdom av andra. Det lätta sättet är att hålla sig till någon i samma bransch men än mer spännande är det att bolla tankar och utveckling med personer i helt andra kategorier.
 
 6. Var beredd att jobba hårt. Stenhårt. Att ha ett eget företag, sköta sin egen marknadsföring, profilering, ekonomi, utbildning och affärsutveckling är inte lätt. Det kommer att vara värt det i slutändan men det är en tuff väg dit. Ha tålamod, mycket disciplin och hög effektivitet så blir det lättare. Än en gång, det kommer att vara värt det.
 
 Lycka till!
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer