Svar på läsarfråga – träning under graviditet

Hej Lovisa!
Har du några tips på hur jag ska träna min ländrygg under graviditeten? Några bra övningar? Jag är i vecka 24 och får mer och mer ont för varje dag.
Beroende på hur stor din mage har blivit och hur vältränad du var när du blev gravid så kan du göra mer eller mindre svåra övningar. Eftersom jag inte vet hur bra teknik du har så rekommenderar jag dessa två övningar för dig, dessa fungerar bra under graviditet och även efteråt.
Diagonallyft


Höftlyft


Tänk också på att undvika att svanka under dagarna. Dra in svansen mellan benen så att du spänner rumpan en aning, detta brukar avlasta en värkande ländrygg. Jag hojtar till när ett helt reportage om träning för att minska graviditetsrelaterad smärta kommer ut i Vi föräldrar Gravid.
Lycka till!
 

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer